DFK hadde en sjanse til å få ett lag bak seg på tabellen da Fana gjestet Marienlyst i ettermiddag, men gjestene ville mest, og var best, og tok ledelsen allerede etter ni minutters spill ved unge Vehid Kocani.

Drammen var nølende og unøyaktige med ball, mens gjestene var flinke og villige til å slippe fram spillere da sjansene bød seg. Og de kom, for hjemmelaget var dårlig i klareringsarbeidet, og ballen kom fort tilbake. Bare en god Ronny Hvambsal i DFK-målet sto i veien for en større Fana-ledelse til pause.

LES OGSÅ:Årsbeste endte i stortap

Hjemmelaget viste at de kan de også det siste kvarteret av førsteomgangen, men Fana-keeperen slapp å strekke seg nevneverdig på kunstgresset. Det ble med noen halvsjanser.

Fana var skarpest også etter pause, og med 2-0 allerede etter 55 minutter (Kocani igjen), syntes det meste avgjort. Det gode DFK viste rett før pause, ble glemt i garderoben, og først da Lars Christian
Stokka kom inn, ble det litt fart offensivt. Han scoret da også på sin første ballberøring etter 65 minutter.

Problemet var bare at da sto det allerede 3-0 til Fana. Fem minutter tidligere hadde solide Torbjørn
Birkelund kranglet inn en retur etter corner, forøvrig et mål alle fra DFK protesterte på.

LES OGSÅ:Spår trippelnedrykk

Uten at det hjalp.

Og det hjalp heller ikke med en liten sluttspurt, for Fana behold mange spillere på egen banehalvdel, og kontrollerte vel det hele inn til en viktig trepoenger.

Dermed rykket de en plass opp med åtte poeng, mens DFK bekler sisteplassen med sine fire poeng. Lyn 2, som er DFKs neste motstander, har seks poeng. Med en kamp mindre spilt. Den spiller de mot SIF 2 på Marienlyst mandag.

Les flere sportsnyheter her