FREDRIKSTAD: Og det hjalp ikke på at både Lars Christian Stokka og Marius Backe pådro seg hvert side røde kort i sluttminuttene på Fredrikstad stadion.

– Det var fryktelig dumt. Stokka løp ned en mann bakfra og fikk sitt andre gule. I samme situasjon ble Marius Backe så sinna at han sparket ballen opp på tribunen og fikk sitt andre gule. Hodeløst i den situasjonen vi er i nå, sukket DFK-trener Håkon Grøttland.

Kalddusj etter tidlig scoring

Han orker ikke å bry seg så mye om de teoretiske mulighetene for at laget kan holde plassen. Opp til Stord på sikker plass er det åtte poeng, med ni poeng igjen å hente. Nettopp Stord er motstander søndag på Marienlyst.

– Vi skal spille tre gode kamper. Det er fokuset, sa Grøttland.

Han fikk en skikkelig kalddusj da hjemmelaget tok ledelsen på et kjapt frispark og påfølgende langskudd rett i nota etter åtte minutter. Mot et ballsikkert hjemmelag med flere tippeligaspillere fikk Drammen trøbbel.

Lyktes ikke

Etter pause satte DFK-treneren innpå Morten hagen og Lars Christian Stokka for å jage utligning.

Det lyktes ikke, for FFK la på til 3–0 etter 70 minutter. Da hadde Drammen åpnet omgangen med å brenne et par gode sjanser. Etter en drøy time ble også Thomas Backe skadet, men siden innbytterkvoten var brukt opp, måtte han halte rundt utpå banen.

På overtid fikk altså DFK også to spillere utvist, da hjalp det lite at Fredrik Tjønnøy reduserte til 2–3.

Opptatt Myggen

– Det var aldri spennende, mente Grøttland.

Nå håper han at Erik Mykland melder seg til tjeneste i de tre siste kampene, Myggen var opptatt på annet hold i går.

– Det var også avtalen, at han skulle være med når han kunne.

Bernt Birkeland har heller ikke fått sin debut, etter at han pådro seg en skade for halvannen uke siden.

LES OGSÅ: Mellomfornøyd Myggen etter DFK-debuten