Drammen: Etter 11 serierunder ligger DFK helt sist i 2. divisjon, avdeling 3 med fire fattige poeng og 24 minusmål.

Vårsesongen har med andre ord vært en skikkelig manndomsprøve for klubbens mange unggutter, og høsten blir neppe noe lettere.

- Vi trenger 22 poeng på de siste 15 kampene for å greie oss. Det mener vi er fullt mulig, sier sportslig leder Leif Helge Nordahl, som understreker at det ikke er krise for DFK om sesongen ender med nedrykk.

- Prosjektet vårt er mer langsiktig enn som så. Drammen FK har kommet for å bli, og målet er å være topp fem i 2. divisjon i løpet av fem år, sier Nordahl.

Han har fortsatt klokkertro på spillerstallen, men innrømmer at klubben er på utkikk etter forsterkninger. Kravet er at tilvekstene er unge eller lokale - eller aller helst begge deler. Det er ikke snakk om å laste opp med etablerte spillere i håp om å redde plassen.

LES OGSÅ: DFK mangler 150.000 kroner

Cramer kommer

- Vi går ikke bort fra det vi står for. Vår filosofi er å satse på lokale spillere. Vi tror vi får igjen for den tankegangen på sikt, sier Nordahl.

Drammen har forsøkt seg på MIF-trioen Vegard Dokken, Rudi Holloman og Martin Strange. De to første avslo tilbudet, mens Nordahl fortsatt har et håp om å få tilslag på Strange.

En som ganske sikkert havner i DFK er SIFs tredjekeeper Lars Cramer. 18-åringen var også aktuell rett før overgangsvinduet stengte i vår, men den gangen takket han nei.

- Vi skriver en utlånsavtale med Cramer i neste uke. Han er opprinnelig Glassverket-gutt og treffer vår profil bra, sier Nordahl.

Også den unge sisteskansen Christian Bjerke fra Vard Haugesund er nå formelt klar for Drammen, og det betyr at klubben er langt bedre rustet på keeperplassen enn tilfellet har vært i vårsesongen.

LES OGSÅ: Keeperkrise i Drammen FK

To på prøvespill

Ellers sjekker Nordahl & co. mulighetene for å hente inn noen unggutter fra Hønefoss BK. I tillegg er de i ferd med å få en skikkelig storfisk på kroken.

- I løpet av halvannen uke skal vi i samtaler med en Tippeliga-spiller, røper Nordahl.

Vedkommende er verken ung eller lokal. Altså et unntak fra ovennevnte filosofi.

- Her følger det med mer enn bare spilleren. Og det koster oss ikke mye, sier den sportslige lederen.

DFK er også forberedt på at noen spillere kan forsvinne. Høyrebacken Huseiyn Engin er for tiden på prøvespill hos en tyrkisk 1. divisjonsklubb, mens sisteårs junior Amahl Pellegrino skal trene med juniorstallen til MK Dons i sommer.

- Dette er en kjempemulighet for Huseiyn, og vi håper han lykkes. Når det gjelder Amahl er han invitert til MK Dons for andre gang, så det kan fort bli til noe permanent, sier Nordahl.