Drammen fotballklubb mangler 400.000

SMILER FORTSATT. Drammen Fotballklubbs styre er ikke negative, selv om sponsormarkedet er tungt. Fra venstre Bjørn Tore Nordahl, Helle Fretheim, Richard Hagel, Inge Tveit, Gøran Nygård, Håkon Grøttland (trener A-lag menn) og Thomas Evensen.  FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

SMILER FORTSATT. Drammen Fotballklubbs styre er ikke negative, selv om sponsormarkedet er tungt. Fra venstre Bjørn Tore Nordahl, Helle Fretheim, Richard Hagel, Inge Tveit, Gøran Nygård, Håkon Grøttland (trener A-lag menn) og Thomas Evensen. FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Drammen Fotballklubb har bare fått inn under halvparten av sponsorbudsjettet.

DEL

DRAMMEN: Den nye samarbeidsklubben som overtok Åskollens plass i 2. divisjon, har fått en tøff start.

- Møtet med potensielle sponsorer går litt tregere når du blir møtt med; ja, det er jo finanskrise, sier Drammen FK-leder Richard Hagel.

Det er en drøy måned til seriestart for fotballklubben, og fortsatt har man ikke fått inn mer enn 300.000 av 700.000 sponsorkroner.

LES OGSÅ: Jobber på dugnad

Hovedsponsor er på plass, men forstatt mangler altså mye.

- Vi håper at næringslivet vil tre støttende opp rundt oss, da støtter de samtidig toppfotballen i Drammen, fortsetter Hagel.

Drammen FK har markedsført seg tungt som et lag som skal satse på unge lokale talenter. Gi de spilletid, og utvikle dem til å bli toppspillere. Og kanskje få fram en og annen som kan bli god nok for flaggskipet Strømsgodset.

Totalbudsjettet er på 1,2 millioner kroner - i dette er det fire store utgiftsposter:
Gode treningsforhold.
Trenerlønn.
Utstyr.
Transport.

- Hos oss har ingen spillere lønn. Her betaler alle spillerne medlemskontingent. Og det har jeg ikke hørt om i noen av de 2. divisjonsklubbene jeg har vært i kontakt med, sier Hagel.

Han er ikke overrasket over at sponsormarkedet er vanskelig, og er glad for at totalbudsjettet ikke er større enn på 1,2 millioner totalt. Det brukes i praksis på A- og B-lag herrer, samt A-lag damer.

LES OGSÅ: Dyrt, men bra

- Kan dere drifte for noe særlig mindre?

- Ikke mye mindre. Da vil det gå på bekostning av ting som utstyr, tilskudd til treningsleir og mindre treningstid på Gulskogen.

Foruten sponsorinntektene, baserer klubben seg på å hente inn penger på dugnader, kontingenter og tilskuere. Det siste budsjettet er på 150 pr. kamp.

Med litt ekstra interesse rundt lokaloppgjøret mot SIF 2 i seriestarten 14. april, og ellers bra interesse, kan det være mulig å hente litt ekstra penger her.

LES OGSÅ: http://dt.no/article/20081108/SPORT/486136830

Artikkeltags