DRAMMEN: Den nye samarbeidsklubben som overtok Åskollens plass i 2. divisjon, har fått en tøff start.

- Møtet med potensielle sponsorer går litt tregere når du blir møtt med; ja, det er jo finanskrise, sier Drammen FK-leder Richard Hagel.

Det er en drøy måned til seriestart for fotballklubben, og fortsatt har man ikke fått inn mer enn 300.000 av 700.000 sponsorkroner.

LES OGSÅ: Jobber på dugnad

Hovedsponsor er på plass, men forstatt mangler altså mye.

- Vi håper at næringslivet vil tre støttende opp rundt oss, da støtter de samtidig toppfotballen i Drammen, fortsetter Hagel.

Drammen FK har markedsført seg tungt som et lag som skal satse på unge lokale talenter. Gi de spilletid, og utvikle dem til å bli toppspillere. Og kanskje få fram en og annen som kan bli god nok for flaggskipet Strømsgodset.

Totalbudsjettet er på 1,2 millioner kroner - i dette er det fire store utgiftsposter:
Gode treningsforhold.
Trenerlønn.
Utstyr.
Transport.

- Hos oss har ingen spillere lønn. Her betaler alle spillerne medlemskontingent. Og det har jeg ikke hørt om i noen av de 2. divisjonsklubbene jeg har vært i kontakt med, sier Hagel.

Han er ikke overrasket over at sponsormarkedet er vanskelig, og er glad for at totalbudsjettet ikke er større enn på 1,2 millioner totalt. Det brukes i praksis på A- og B-lag herrer, samt A-lag damer.

LES OGSÅ: Dyrt, men bra

- Kan dere drifte for noe særlig mindre?

- Ikke mye mindre. Da vil det gå på bekostning av ting som utstyr, tilskudd til treningsleir og mindre treningstid på Gulskogen.

Foruten sponsorinntektene, baserer klubben seg på å hente inn penger på dugnader, kontingenter og tilskuere. Det siste budsjettet er på 150 pr. kamp.

Med litt ekstra interesse rundt lokaloppgjøret mot SIF 2 i seriestarten 14. april, og ellers bra interesse, kan det være mulig å hente litt ekstra penger her.

LES OGSÅ: http://dt.no/article/20081108/SPORT/486136830