DHK fikk skikkelig brynt seg i generalprøven

STOPP HER: Akkurat her blir DHKs Jesper Meinby effektivt stoppet av Kristiansand-forsvarer. DHK møtte god mostand en uke før seriestart.

STOPP HER: Akkurat her blir DHKs Jesper Meinby effektivt stoppet av Kristiansand-forsvarer. DHK møtte god mostand en uke før seriestart. Foto:

Det gikk ikke alltid helt på skinner for Jesper Meinby og hans lagkamerater i generalprøven mot Kristiansand Topphåndball. Duellen endte til slutt med DHK- triumf 35-29.

DEL

DRAMMEN: På sidelinjen vandret en engasjert Kristian Kjelling og föret spillerne med viktige beskjeder, men alt stemte ikke hundre prosent for en av gullfavorittene i årets eliteserie (Rema 1000-ligaen).

- Det ble for mye slurv og vi slipper inn altfor mange mål, oppsummerer en skuffet Kjelling etter kampslutt.

DHK åpnet friskt i Drammenshallen med nettsusere av Espen Lie Hansen og Joakim Andrè Hykkerud, men gjestene fra Sørlandet ville være med på moroa. Takket være solid keeper-spill av Mathias Kolstad Holm slapp hjemmelaget med skrekken. Han vartet blant annet opp med en imponerende dobbelt-redning ansikt til ansikt med motspillere.

Lie Hansen er tilbake i DHK-drakten etter flere år i utlandet. Drammenseren viste i perioder at han vil bli en meget viktig aktør i dette mannskapet som etter hvert fikk fart på sakene i angrepsspillet.

Det lyste en stund 11-6 på resultattavlen, men Kristiansand reduserte ledelsen til 11-9. DHK lot seg ikke skremme og justerte opp både tempoet og kvaliteten i forsvarsspillet. Til pause var stillingen 18-14 etter at Kolstad Holm mellom stengene sørget for en utmerket rushpasning til en kjapp Kristoffer Raastad Hoel som satte ballen der den skulle være.

I 2. omgang ble det mer spennende enn hjemmelagets spillere ønsket seg. Gjestene yppet seg og ledet en stund med to mål (23-21), men de siste 10 minuttene av duellen gikk lufta ut av 1. divisjonslaget som måtte se DHK-spillerne rushe inn flere av målene.

- Dette var ingen god forsvarskamp av oss hvor midtforsvaret ble for mye splittet opp. Vi ble for offensive og dette må vi gjøre noe med på treningene den kommende uka, forteller Kristian Kjelling.

Som i første serierunde tar med seg spillerne til vrien bortekamp mot FyllingenBergen 7. september.

- Vi har aldri slått dette laget her, minner DHK-treneren om før alvoret tar til.

GIR RÅD: Kristian Kjelling gir sine siste beskjeder før avkast, mens Joakim Andrè Hykkerud lytter godt etter.

GIR RÅD: Kristian Kjelling gir sine siste beskjeder før avkast, mens Joakim Andrè Hykkerud lytter godt etter. Foto:

Vil opp

Kristiansand Topphåndball er nyetablert foran denne sesongen og overtar plassen i 1. divisjon til Kristiansand IF. I stallen er blant annet tidligere DHK-spiller Håvard Johansen som absolutt glimtet til i møtet med tidligere lagkamerater.

Årets sesong skal forøvrig bli en opptur for det nykomponerte mannskapet.

- Det er et krav at vi skal rykke opp, forteller styreleder Tommy Egeli like før kampstart.

Trener Robin Haugsgjerd er også fornøyd med generalprøven i Drammenhallen.

- Vi er glad for at DHK ville møte oss i dag, og vi fikk brynt oss mot laget som er tippet som nr. 1 i den øverste divisjonen. I dag manglet vi de to meste sentrale spillerne, men vi gjennomførte en god kamp, oppsummerer sjefen på sidelinjen.

Kristiansand spilte forøvrig uavgjort 25-25 i treningskamp mot ØIF Arendal for en uke siden.

TØFFE TAK: Andrè Chrsitiansen (t.v), Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg hadde nok å gjøre i eget forsvar mot Kristiansand.

TØFFE TAK: Andrè Chrsitiansen (t.v), Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg hadde nok å gjøre i eget forsvar mot Kristiansand. Foto:

Artikkeltags