Ferrari B.R. stakk fra alle – satte ny banerekord

MAJESTETISK: Kusken Per Oleg Midtfjeld ser seg tilbake over målstreken, etter at Ferrari B.R. satte ny banerekord i Drammen.

MAJESTETISK: Kusken Per Oleg Midtfjeld ser seg tilbake over målstreken, etter at Ferrari B.R. satte ny banerekord i Drammen. Foto:

I turbofart satte den 4-årige hingsten Ferrari B.R. konkurrentene ettertrykkelig på plass. Verdens raskeste hest skuffet ikke på Drammen Travbane og surfet inn til triumf i HKH Kroprins Haakons pokalløp.

DEL

DRAMMEN: I mai slo kusken Per Oleg Midtfjeld og Ferrari B.R. til under travløp på Jarlsberg. Med sluttiden 1.09,9 på 2100 meter er den superraske hesten den første i historien til å trave under 1.10.

– Dette er stort og den vil bli et stort trekkplaster under V-75 i Drammen, sa sportslig ansvarlig Ove Bjerkeset til DT før den store dagen denne lørdagen.

Ferrari B.R. smelte like godt til med ny banerekord som lyder på 1.13,1. Den gamle rekorden i Drammen hadde Greyhound d`Estino med Pål Buer i sulkyen.

God stemning
KONSENTRERTE: Bjørn Bråthen (sittende) og Gaute Groven studerer nøye programmet, og var aktive under V-75 på Drammen Travbane.

KONSENTRERTE: Bjørn Bråthen (sittende) og Gaute Groven studerer nøye programmet, og var aktive under V-75 på Drammen Travbane. Foto:

Og det er ingen tvil om at det var mange spente tilskuere som hadde møtt opp for å få et øye på denne kjappe hesten. Mange hadde nok også satset noen kroner på at favoritten kom først over målstreken.

I det 7. løpet var det aldri noen tvil om hvem som var sjefen på banen. Ferrari B.R. gjorde ingen skam på navnet sitt, og satte utfordrerne til veggs allerede etter første sving. Da var det god grunn til å applaudere prestasjonen utpå travbanen.

– Dette har vi sett fram til, det er ikke hver dag verdens raskeste hest er på besøk, forteller Gaute Groven fra Åssiden. Han fulgte hver bevegelse med argusøyne fra sidelinjen og storkoste seg sammen med Bjørn Bråthen fra Vinnes.

– I dag er det mye folk og stor stemning. Det er ikke så rart når det er så mange pengestinne løp, mener Groven.

Disse to gode kompisene holder ukentlig kontakt for å diskutere travløp.

– Vi slår av en prat hver lørdag og utveksler meninger. Noen ganger er vi enige, men det hender også vi er uenige, røper Gaute Groven.

For Bjørn Bråthen har det også gitt litt penger på kontoen når han har gamblet på travbane.

– Jeg har nok vunnet en del i perioder, men det er også mye stang ut. Det var det i dag også, sier Bråthen etter å ha fulgt alle løpene.

– Det ble fire riktige og ingen gevinst denne gangen, konstaterer den ivrige karen.

Siv Marie jublet

Hell og lykke ble det derimot for hesteeier Siv Marie Kittelsen, som selv så vidt fikk fulgt med på det 5. løpet, Benn Orres Minneløp. Vinner her ble S.M.K. Silvousplait.

– Jeg jobber alltid her når det er travløp, smiler den blide vinneren med et godt grep om pokalen.

70 000,- kroner var gevinsten for eieren som strålte som ei sol bak kassaapparatet.

– Det er tredje gangen den vinner i år, meget bra, gliser Siv Marie.

For Siv Ailin Olsen ble det ingen lykkedag når hun fulgte med på Felleskjøpets løp (2. løp) hvor den 7-årige hoppa Caipirinha lenge lå godt plassert i feltet.

– Hun lå i fjerde par innvendig, men måtte så ut i banen. Da tempoet plutselig ble høyere maktet hun ikke å følge helt med, sier eieren om den saken.

– Vi bruker som regel å få en pengepremie, men i dag lyktes vi ikke. Det er litt skuffende, mener Siv Ailin Olsen fra Solbergelva.

– Dette får vi bare legge bak oss, føyer hun til.

Grytidlig på banen
På PLASS: Leif Arne Kleven (t.v) og Sigmund Tandberg har gjort grovarbeidet før alvoret starter på travbanen. Den erfarne duoen gjør alletid en utmerket jobb.

På PLASS: Leif Arne Kleven (t.v) og Sigmund Tandberg har gjort grovarbeidet før alvoret starter på travbanen. Den erfarne duoen gjør alletid en utmerket jobb. Foto:

For banemester Leif Arne Kleven ble det nok en gang ringeklokka satt på tidlig om morgenen, slik det alltid er når det er V-75 på Drammen travbane.

– Jeg var her klokka 7, forteller Kleven som gjorde sitt beste for at dette skulle bli en festdag.

– På banen har jeg hatt litt ny grus, og jeg har ellers skrapet og vannet den, sier Leif Arne Kleven om suksessoppskriften

Han fikk etter hvert meget god hjelp av vaktmester Sigmund Tandberg. Duoen samarbeidet om oppgavene som måtte gjøres før løpene startet.

– Min jobb er aller først å heise flagget. Deretter må vi klargjøre alle stallene, og passe på at alt er klappet og klart for ponniridning for barna. Det er viktig at alle blir fornøyde, mener Sigmund Tandberg.

– Når vi arrangerer V-75 i Drammen er det stor stas og mye folk strømmer til. Neste V-75 er for øvrig lillejulaften under helt andre forhold på banen, føyer Leif Arne Kleven til med glimt i øyet.

PS! Aller gladest denne gangen på Drammen travbane var nok eieren av Kleppe Fanden, en femårig hingst. Under det 9. løpet (DNTS 5-åringsløp) var det aldri noen tvil om hvem som var raskest fra start til mål. Premien var på hele 500 000,- kroner, og da var det god grunn for kusken å si følgende under seiersintervjuet:

– Dette var gilt, sa Kjetil Djøseland.

BEST: Kjetil Djøseland i sulkyen har god grunn til å heve armen til værs etter suveren seier i det 9. løpet med en halv million i premie.

BEST: Kjetil Djøseland i sulkyen har god grunn til å heve armen til værs etter suveren seier i det 9. løpet med en halv million i premie. Foto:

FULGTE MED: Før regnet kom var det mange som stod ved gjerdet og fulgte utviklingen på banen.

FULGTE MED: Før regnet kom var det mange som stod ved gjerdet og fulgte utviklingen på banen. Foto:

SMØRBLID: Kusken Per Oleg Midtfjeld blir her intervjuet av speaker Ove Bjerkeset.

SMØRBLID: Kusken Per Oleg Midtfjeld blir her intervjuet av speaker Ove Bjerkeset. Foto:

PASSE FORNØYD: Det ble ikke pengepremie på hesteeier Siv Ailin Olsen denne gangen. Her sammen med Caipirinha.

PASSE FORNØYD: Det ble ikke pengepremie på hesteeier Siv Ailin Olsen denne gangen. Her sammen med Caipirinha. Foto:

PONNILØP: Det aller første løpet i Drammen endte med triumf til L.A Knock Out.

PONNILØP: Det aller første løpet i Drammen endte med triumf til L.A Knock Out. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags