Solveig vil til nordisk - 2.plass i junior-NM

På topp: Solveig Hernandez Vråle fra Sturla sikret seg 2. plass på 400 meter hekk.

På topp: Solveig Hernandez Vråle fra Sturla sikret seg 2. plass på 400 meter hekk.

Med 2. plass på 400 meter hekk under junior-NM håper Solveig Hernandez Vråle at det holder til å bli tatt ut til nordisk mesterskap i friidrett.

DEL

Under ekstremt vanskelige værforhold jobbet sturlisten alt hun kunne de siste meterne inn mot mål. Sluttiden ble 1.04,81.

– Det var fryktelig forhold på den første langsiden hvor vinden blåste sterkt imot oss, og det tok på kreftene, innrømmer Solveig Hernandez Vråle, som ble klokket inn drøye to sekunder bak vinneren Marie Skjæggestad fra Tyrving.

– Hun er best på denne distansen, mener sølvvinneren etter blodslitet i Harstad.

Håper på uttak

TIL NORDISK: Solveig Hernandez Vråle sikret seg nok tur til nordisk mesterskap i friidrett, og har grnn til å juble.

TIL NORDISK: Solveig Hernandez Vråle sikret seg nok tur til nordisk mesterskap i friidrett, og har grnn til å juble. Foto:

 

Førstkommende helg er det nordisk mesterskap i Umeå i Sverige, og hekkeløperen tror de finner plass til henne.

– Jeg er veldig spent, men håper å bli tatt ut på 400 meter hekk, sier Solveig Hernandez Vråle.

Trener Svein Arne Simensen er rimelig sikker på at hun får beskjed om å reise dit.

– Hun er blant de to beste og får garantert plass, mener Simensen som har følgende å si om teknikken.

– Solveig må jobbe med å bytte bein under hekkpasseringene. Her er det bare trening som må til, og så er det viktig med utholdenhet på denne distansen.

I junior-NM deltok hun også på 400 m og sikret seg en 3. plass på 59.22. Det var lite å gjøre med de to foran henne i feltet, Josefine Tomine Eriksen fra Larvik Turn og Marie Skjæggestad som kapret 1. og 2.-plassen.

– Jeg er veldig fornøyd med å sikre disse medaljene i dette mesterskapet. Det er fremgang fra i fjor, mener drammensutøveren.

Solveig Hernandez Vråle liker å la seg utfordre i mange øvelser, og deltok også i tresteg. Her håpet hun også på medalje, men det ble tungt i tilløpet.

– Jeg merket at det ikke gikk fort nok mot planken og det ble for kort, registrerte den allsidige friidrettsutøveren. Hun landet på 11.63 og havnet på en litt skuffende 5. plass.

Elise til topps

I junior-NM gjorde flere deltakere fra nedre Buskerud det meget bra. Sandvins Elise Gravningen støtet kula 12.51 i siste forsøk, og det holdt til gull med klar margin. Det var nesten en meter forskjell til nest beste utøver, Julie Woie Fløio fra Gular (11.58).

I diskos viste også Sturlas Berit Stunes Isene vinnerevne da hun triumferte på 42.87.  I kule støtet liungen 11.49 og sikret seg her bronsemedalje.

Helle Henriksen Hvidstens lengste sleggekast landet på 46.88 meter, og det holdt til en 4. plass på modumutøveren.

På 1500 meter leverte unge Emma Kirkeberg Mørk fra Hellas et meget bra løp. 14-åringen ble klokket inn på 4.46,00 og det holdt til en sterk 5. plass. Vinner ble Camilla Ziesler fra Sandnes på 4.39,15.

Sent søndag fullførte Emma Kirkeberg Mørk 3 000 meteren på 10.18,71. Det holdt til en oppløftende 4. plass.

– Emma løper teknisk meget bra, og er et stort talent. Hun trener mye og kan nå langt, mener Svein Arne Simensen etter å ha sett henne i aksjon nordpå.

Sturlisten, Martin Kornerud viste sitt aller beste i slegge under meget tøffe værforhold, og seiret med sitt lengste kast på 59.45. han var i særklasse best i konkurransen og får også tur til nordisk mesterskap (u20) sammen med Berit Stunes Isene, Elise Gravningen og Solveig Hernandez Vråle.

Marius Kristoffer Tronslien, også Sturla yppet seg under junior-NM og landet i tresteg på 14.47. Det holdt til en 3. plass i menn 19 år. Det var 30 centimeter for kort til å sikre seg sølvmedalje, og dermed få muligheten til å være med i nordisk mesterskap.

- Det er nok mest sannsynlig at de to beste i dette junior-NM blir tatt ut, men det kan skje ting underveis som gjør at noen andre får muligheten til å være med, sier trener Svein Arne Simensen.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags