Gå til sidens hovedinnhold

Hoppet opp to trinn på pallen til EM-gull

Artikkelen er over 3 år gammel

Sirens Akropolis Dance Crew Kick fra Drammen slo til med gullmedalje i hip hop under EM i cheerleading, og hoppet dermed opp to trinn på pallen i forhold til i 2017.

FINLAND: Sist helg ble europamesterskapet i cheerleading for senior og junior arrangert i Helsinki (Finland). Det var klubblag som representerte Norge, og fra Drammen var det fire lag fra Sirens Cheerdanceklubb som var i aksjon. Alle hevdet seg meget godt, rapporterer klubben selv tilbake fra mesterskapet.

Best gikk det for Sirens Akropolis Dance Crew Kick som imponerte med en klar 1. plass og gullmedalje i senior hip hop cheerdance. Akropolis-jentene tok bronse under fjorårets EM i Praha (Tsjekkia), men denne gangen ble det et byks opp til det øverste trinnet på seierspallen – i mesterskapet som gikk i Helsinki ishall rett ved Olympiastadion.

LES OGSÅ: Gulljubel for Drammen

Gull og sølv

Sirens Akropolis Dance Crew Kick fikk 419,5 poeng av dommerne og vant med solid margin foran Tyskland på 2. plass, som innkasserte 401 poeng.

Emilie Engstrøm, daglig leder og seniorutøver i Sirens Akropolis Dance Crew, melder at de var veldig spente før premieutdelingen, og at det var utrolig gøy at klubben endelig fikk gullet i seniorklassen. Det er blitt jobbet hardt for dette, mye takket være gode koreografer. Teknisk har de forbedret oss mye, mener Engstrøm.

Slovenia noterte 379,5 poeng på bronseplassen. Hvert land har anledning til å delta med to lag, og Kongsberg IF (KIF) Studio 3 Vision Crew endte på 4. plass med 379 poeng – kun et halvt poeng fra medalje.

I juniorklassen i hip hop ble det en ny topplassering til Akropolis. Sirens Akropolis Dance Crew Ground Breakers tok sølv bak Tyskland (399 poeng) med 388,5 poeng, mens Slovenia ble nummer tre. Også her ble det 4. plass på KIF (369,5 poeng) med laget Studio 3 Zee Crew, som nå var 2,5 poeng fra bronse.

– Konkurransen i junior hip hop var veldig tøff, så det var veldig bra med sølv, kommenterer Engstrøm.

Akropolis tok for øvrig EM-gull i junior hip hop i 2015, og det var flere på helgens seniorgullag som også var med på det gullet.

Sterkt i stor klasse

Sirens Senior Elite deltok i freestyle pom cheerdance som var den største klassen i EM med 23 lag fra 16 nasjoner. Sirens tok en sterk 8. plass med 373,5 poeng. Østerrikske Milleniumdancers gikk til topps med 406 poeng.

Deretter fulgte Slovenia og Finland. KIF Studio 3 Magnetic endte på 12. plass med 359,2 poeng.

 

I junior freestyle pom ble det en fin 11. plass blant 20 lag (nest største klasse) for Sirens Junior Elite og fikk 337 poeng. Her ble dobbeltseier til Russland (1. plass - 403,5 poeng) og slovensk 3. plass. KIF Studio 3 Fierce (327 poeng) plasserte seg som nummer 13.

Neste år er det EM i cheerleading i St. Petersburg (Russland).

 

Kommentarer til denne saken