Gå til sidens hovedinnhold

Føler de ikke blir prioritert

Artikkelen er over 4 år gammel

Drammen Warriors står uten egen hjemmebane, et klubbhus som kanskje skal rives og har heller ingen fast treningsarena. De to største ildsjelene i klubben er skuffet over prioriteringene til idrettsrådet og kommunen.

ÅSSIDEN:Når trener og daglig leder Roger Dennis Westbye åpner døren til den brune brakka utenfor fotballbanen på Berskaug, river lukten av innestengt luft i neseborene. Utstyr, hjelmer og baller fyller gangene, og innerst står et bord med et par malplasserte stoler rundt der to menn sitter og folder hendene.

– Snart skal kanskje klubbhuset rives hvis det nye friidrettsanlegget skal bygges, sukker Westbye.

Med andre ord er det ikke mange år til klubben også kan stå uten klubbhus. Det er ikke lett å drive med en sport som så vidt har fått fotfeste i Norge. Og skal vi tro de to ildsjelene, er det enda vanskeligere i Drammen.

– Vi har hatt en del skjær i sjøen når det kommer til dialog med kommunen og idrettsrådet i Drammen siden oppstarten for seks år siden, mener Westbye.

Føler seg nedprioritert

Klubben startet opp med amerikansk fotball i 2009 og har vokst en del siden den gang.

– Jeg følte ikke vi ble tatt seriøst i starten, sier treneren.

Nestleder Per-Magnus Solberg er enda krassere i kritikken.

– Etter min mening blir vi fortsatt nedprioritert. Vi er den eneste klubben som tilbyr denne sporten i hele Buskerud, sier han og ser bort på treneren som nikker anerkjennende.

Det er først og fremst kampen om et eget anlegg for amerikansk fotball de etterspør – et egnet sted for sporten de bedriver, uten at de må trene på andre klubbers fotballbaner. De får ikke understreket nok viktigheten av eget klubbhus og anlegg.

– Det er et must i denne sporten. Det går mange timer til teori inne på klubbhuset, og vi trenger et ordentlig kunstgress å spille og trene på, for sesongen vår begynner i april mens gressbanen vi har fått tilgang til ikke åpner før i mai, forteller Westbye.

Nå håper de to ildsjelene at et kunstgress som kan være permanent oppmerket for amerikansk fotball skal være en del av handlingsplanen de neste årene, slik at de får en trenings- og kamparena.

De kan fortelle at de var og så på Lade Kunstgressbane i Trondheim, der banen er blitt oppmerket og tilrettelagt både amerikansk fotball, lacrosse, rugby, baseball og vanlig fotball.

– Det var et veldig bra anlegg som åpnet for flere idretter, noe som tross alt er det man skal satse på i Norge, sier den daglige lederen og treneren.

– Jobber for alle idretter

Det er tross alt også det som står i store bokstaver på idrettsrådets hjemmesider: «Skaper fordeler for idretten».

Daglig leder for DIR (Drammen Idrettsråd), Geir Skinnes, ønsket kun å svare på henvendelsen fra Drammens Tidende via e-post, der han blant annet skriver følgende:

– Drammen Idrettsråd jobber hele tiden for at idrettene i Drammen til enhver tid skal være fornøyde med anleggssituasjonen i kommunen. For enkelte idretter er dette vanskeligere, og dette gjelder nok spesielt de amerikanske idrettene som baseball og amerikansk fotball.

Han legger til at det å skaffe et anlegg for alle sporter i Drammen er noe det jobbes med kontinuerlig. I tillegg viser han til dialog de har hatt med Drammen Warriors det siste året og at idrettsrådet har tatt med ideene til Warriors videre.

– DIR har det siste året hatt dialog med Warriors. De er invitert med i møter med Drammen kommune slik at de er gitt mulighet til å komme til orde med sine saker.

Skinnes legger til slutt til at en eventuell arena for amerikansk fotball, cricket og baseball er med i planer som ble vedtatt i Berskaugrapporten vedtatt i Bystyret i juni 2015. Denne handler om en eventuell arena for de tre idrettene overfor, men det er etter hva Drammens Tidende kjenner til fortsatt bare planer og ikke noe håndfast.

Vil ikke svartmale

I mellomtiden må gutta ta til takke med det de har. Selv om de er misfornøyde med en del, insisterer de samtidig på at saken ikke skal svartmales.

– Det sportslige har de siste årene blitt mye bedre, og vi har mange tilskuere på hjemmekampene våre, sier nestleder Solberg.

Trener og daglig leder Dennis Roger Westbye er enig i at det ser lysere ut enn før for krigerne.

– Vi har fått noen hint om det som kan være planer om en arena, og vi kommer til å fortsette å jobbe for å ha en god dialog med kommunen og idrettsrådet. Det er tross alt idrettsrådet som kan hjelpe oss.

Det som uansett ikke er til å skyve under en stol er at sporten vokser raskt i Norge, særlig i Søndre Buskerud. Så gjenstår det bare å se hvor langt Drammen Warriors kan nå.

Kommentarer til denne saken