Blytungt hjemmetap for Godset

Tabbe: Strømsgodsets keeper Pål Vestly Heigre tabbet seg ut på Tromsøs første mål.

Tabbe: Strømsgodsets keeper Pål Vestly Heigre tabbet seg ut på Tromsøs første mål. Foto:

Lørdag begynte det strålende, men endte blytungt for Godset. Tromsø stakk av med tre viktige poeng etter at de vant 4-2 over Godset som nærmer seg bunnstriden.

DEL

DRAMMEN: Det handlet om å ta tre poeng på Marienlyst lørdag. Godset ligger farlig nær kvalikplassen, og trenger hvert eneste poeng for å overleve i eliteserien. Lørdag begynte det hyggelig, men endte med et svært tungt tap for drammenserne.

Godset beholder 12.-plassen etter tapet for Tromsø, og har 22 poeng. Lillestrøm (13. plass) og Stabæk (14. plass) ligger på plassene bak Strømsgodset. Stabæk spilte 3-3 mot Sandefjord (16. plass) lørdag, og begge knappet dermed inn avstanden til Godset. Stabæk har 19 poeng, det samme som Lillestrøm. Tar LSK og Start (15. plass) poeng søndag blir situasjonen ytterligere forverret for SIF.

LES OGSÅ: - En brutal opplevelse

Dommere i fokus

Hoveddommer Sigurd Smehus Kringstad og assistentene kom i fokus under lørdagens kamp, men SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen vil ikke skylde på dommerne for tapet.

- Helt i starten holder Pelle på å miste shortsen når han skal opp i duell. Det mener hvertfall jeg er straffe.  Når han dømmer for den det ble straffe på til Tromsø så skulle det vært mange flere sraffer, sa Ingebretsen etter kampen.

På Tromsøs 3-2-mål diskuterer Kringstad og en assistentdommer i ett minutt.

- På 3-2-scoringen er det helt tydelig for meg at han forstyrrer vår keeper.  Dommeren sier at han ikke står i synsvinkelen, men han er oppi der og dytter vekk vår keeper rett i forkant. Det er klart at han forstyrrer han. Så jeg mener at det er offside. Dommerne får stå for det de gjør.  Jeg føler ikke at de var noe spesielt bedre enn oss i dag, sa Ingebretsen.

- Vi er veldig langt nede nå, så vi må snakke om hva vi skal gjøre. Vi må trøkke til alle mann, både på trening og i kamper.  Det er fortsatt noen poeng ned, men det kan snu fort, fastslo Godset-treneren.

LES OGSÅ: Bugges utfordrer: – Jeg fortjener en mulighet

Keepere i fokus

Keeperne kom også i fokus på Marienlyst lørdag. Først blemmet Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn på et hardt frispark rett på fra Eirik Ulland Andersen da Godset tok ledelsen 1–0.

Enda tøffere var det for Pål Vestly Heigre som fikk sjansen fra start i en seriekamp for første gang denne sesongen. Godset-keeperen gjengjeldte keepertabben på motsatt side. Mikael Ingebrigtsen fyrte av fra skrått hold, og skuddet gikk ved siden av Heigre som ikke klarte å reagere raskt nok. Vestly Heigre kom til Godset fra Aalesund i fjor sommer, og tok plassen til Espen Bugge Pettersen.

I det 36 minuttet ble Tromsø tildelt en omdiskutert straffe etter at Magnar Ødegaard hadde Lars Vilsvik hengende rundt seg. Robert Taylor satte ballen opp i venstre hjørne bak en sjanseløs Heigre. Tromsø hadde snudd kampen til 2–1.

LES OGSÅ: Utfordrer spillerne etter stygt hjemmetap

– Fortjener sjansen

SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen sa følgende om keeper-byttet før kampen.

– Pål har vært god over tid, og Espen har vært litt uheldig i enkelte situasjoner. Pål har vært i en utfordrerposisjon en stund, og vi ville gi han sjansen fra start i dag, sa SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosport.

Mustafa Abdellaoue fikk fornyet tillit på topp etter at spissen banket inn to mål mot trønderne. Toppscorer i eliteserien med 14 mål, Marcus Pedersen, som sto over mot RBK grunnet skade, var klar til kampen. SIF-treneren valgte likevel å starte med Mos på topp.

– Marcus er klar, men det fikk vi beskjed om helt i siste sekund før kampen. Det er bare en bonus. Vi har jobbet med Mos inn mot Tromsø-kampen, og han fikk tidlig beskjed om at han skulle spille, sa Ingebretsen til Eurosport.

Ulland Andersen klinte til

Etter snaut fem minutter kom Mos til en mulighet, men klarte ikke å få full kontroll på ballen foran mål. Tromsø hadde en del ball de første ti minuttene, men det ble sjelden farlig.

Etter snaut 20 minutter åpnet Ulland Andersen opp Tromsø-forsvaret med en smart stikker til Jonathan Parr til venstre i feltet. Backen hadde god tid til å prikke inn innlegget, men klarer ikke å slå det noen andre steder enn i Gudmund Kongshavns favn.

Rett etterpå ble Tokmac Nguen felt like utenfor 16-meteren, og Eirik Ulland Andersen fikk en glitrende mulighet. Den tok frisparkspesialisten godt vare på, og det knallharde skuddet gikk inn. Tromsø-keeper Kongshavn maktet ikke å holde skuddet som gikk via klypene til keeper, og deretter trillet i mål. Dermed 1–0 til Godset etter 22 minutter.

Så ble det tungt. Tromsø reduserte først etter en keepertabbe av Pål Vestly Heigre, før Robert Taylor sørget for 2–1 til gjestene eter straffe.

Eirik Ulland Andersen la NN og Jakob Glesnes kom til en god sjanse på tampen, men mål ble det ikke.

Frisparkperle

I pausen kom Marcus Pedersen inn for Mos, og spissen markerte seg umiddelbart foran mål. Etter 50 minutter var Eirik Ulland Andersen på ferde igjen. Han satte inn utligningen ti 2–2 på et herlig frispark fra drøyt 20 meter.

Etter 64 minutter ble det dramatisk på Marienlyst. Dommer Sigurd Smehus Kringstad annullerte først en scoring til Tromsø, før han deretter løp bort for å konferere linjemann. Etter en prat valgte han å godkjenne scoringen. Tromsø gikk opp til 3–2 etter at Jostein Gundersen stanget Daniel enhetens corner inn i nettet.

Lars Sætra hadde en stor mulighet etter 70 minutter. Han fikk en god pasning fra Nguen, men klarte ikke å styre ballen i mål fra kort hold.

Så ble vondt til verre. Tromsøs Onni Valakari økte til 4–2 med 12 minutter igjen å spille.

Jonathan Parr ble liggende etter en duell på tampen, og publikum ropte på straffe. Dommeren vendte det døve øret til.

Tre viktige poeng tok turen nordover.

NB! I neste serierunde søndag 16. september møter Godset Ranheim borte.

Kampfakta

Strømsgodset - Tromsø 2-4 (1-2)

Marienlyst stadion, 5.466 tilskuere.

Mål: 1-0 Eirik Ulland Andersen (22), 1-1 Mikael Ingebrigtsen (30), 1-2 Robert Taylor (str. 36), 2-2 Eirik Ulland Andersen (50), 2-3 Jostein Gundersen (64), 2-4 Onni Valakari (78).

Målsjanser: SIF 5, TIL 4.

Gule kort: Tokmac Nguen, Jakob Glesnes, Kristoffer Tokstad, SIF. Gjermund Åsen, TIL.

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, IL Valder.

Bytter SIF: Marcus Pedersen for Mustafa Abdellaoue fra 46. min., Kristoffer Tokstad for Amahl Pellegrino fra 74. min., Francisco Júnior for Tokmac Nguen fra 80. min.

Tromsøs lag (3-4-1-2): Gudmund Taksdal Kongshavn - Magnar Ødegaard, Simen Wangberg (Hans Norbye fra 90. min.), Jostein Gundersen - Robert Taylor, Kent-Are Antonsen, Tom Høgli (Onni Valakari fra 73. min.), Lasse Nilsen (Magnus Andersen fra 73. min.) - Gjermund Åsen - Daniel Berntsen, Mikael Norø Ingebrigtsen.

Strømsgodset

Pål Vestly Heigre

Lars Vilsvik

Jakob Glesnes

Lars Sætra

Jonathan Parr

Herman Stengel

Henning Hauger

Eirik Ulland Andersen

Amahl Pellegrino

Mustafa Abdellaoue

Tokmac Nguen

Artikkeltags