Bugge Pettersen sørget for at Godset endelig holdt nullen igjen

Strømsgodset hadde ikke holdt nullen i de elleve siste seriekampene, men mot Molde fikk de med seg ett poeng hjem til Drammen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

MOLDE: Til tross for at moldenserne kom til en rekke sjanser, spesielt etter pause, endte det 0–0 på Aker Stadion søndag kveld.

Selv om de var litt heldige, smakte det nok godt for alle i Godset. Men kanskje litt ekstra for lagets bestemann, Espen Bugge Pettersen, samt trener Tor Ole Skullerud.

For etter å ha ledet Molde til både serie- og cupgull i 2014, var ikke Tor Ole Skullerudlenger ønsket i klubben fra Møre og Romsdal sommeren etter.

Siden har ikke den nåværende Strømsgodset-treneren vært på Aker Stadion, men søndag ble det altså ett poeng på en vanskelig bortebane.

Og en aldri så liten barriere ble brutt:

Dette var første gang siden 22. april at laget holdt nullen i en seriekamp. Da vant de 1-0 over Sandefjord på Marienlyst stadion. Dagens poeng var drammensernes fjerde på fremmed gress denne sesongen.

De marineblå har fortsatt til gode å vinne borte i år, men med Lars Vilsvik og Francisco Júnior suspendert på grunn av gule kort, klarte de å følge opp den gode prestasjonen mot Kristiansund sist helg.

Det skal sies at vertene skapte flest sjanser og var nærmest seieren.

Men for et Godset-lag som har trøblet mye, var det nok godt å kunne ta sommerpause, vel vitende om at de har løftet seg og tatt fire poeng etter den svake prestasjonen mot Lillestrøm for to uker siden.

LES OGSÅ: Júnior åpen om framtiden: – Jeg ønsker å bli i Godset

Godset åpnet best

På forhånd hadde Tor Ole Skullerud varslet at mannskapet ikke skulle legge seg bakpå.

Og det var drammenserne som la an tonen i åpningsminuttene i byen som til uken vil være preget av den årlige jazzfestivalen.

Kampen var kun noen minutter gammel da Tokmac Nguen kom til en fin mulighet etter at de hadde brodert seg fint gjennom Molde-forsvaret.

Saken fortsetter under bildet.

ENDTE 0-0: Molde kjørte kampen i 2. omgang, men Jonathan Parr, her i duell med spissen Björn Bergmann Sigurdarson, fikk med seg sesongens fjerde bortepoeng med hjem til Drammen.

ENDTE 0-0: Molde kjørte kampen i 2. omgang, men Jonathan Parr, her i duell med spissen Björn Bergmann Sigurdarson, fikk med seg sesongens fjerde bortepoeng med hjem til Drammen. Foto:

Etter ti minutter kom vertene mer med i spillet og i det 18. minutt sto Fredrik Brustad for kampens til da største sjanse. Den høyreiste spissen kom seg løs etter at en lang ball ble slått i bakrommet, men avslutningen gikk noen meter utenfor målet til Espen Bugge Pettersen.

LES OGSÅ: Godset styrer mot underskudd

Pedersen ut med skade

Selv om lagene kan besitte høyere balltempo, spilte begge lag seg til sjanser utover i omgangen.

Drammenserne var absolutt med på notene, men på egen banehalvdel endte mange av klareringene i beina på en Molde-spiller.

Omgangens største sjanse var det Tokmac Nguen som sto for, snaut kvarteret før pause. Drammenseren satte opp tempoet og gled fint forbi Joona Toivio. Han hadde medspillere med seg, men valgte å skyte fra skråvinkel, rett på Molde-keeper Andreas Linde.

Både Molde og Godset måtte gjøre hvert sitt spissbytte i løpet av de første 45 minuttene. Marcus Pedersen skal ha fått seg en smell i lysken på fredagens trening, det kan ha vært noe av årsaken til at han måtte erstattes av Pontus Engblom i det 27. minutt.

LES OGSÅ: Sånn har du ikke sett Godset-spillerne før!

Molde nærmet seg

Björn Bergmann Sigurdarson er i strålende form om dagen, blant annet var det islendingen som scoret Moldes mål da lagene spilte 1–1 på Marienlyst for tre uker siden.

Seks minutter ut i 2. omgang var han nær ved å score sitt ellevte seriemål for sesongen, men headingen gikk like over.

Hjemmelaget i blått fortsatte å ha initiativet og etter en times spill var Christoffer Remmer veldig nær scoring, da han forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet fra 17–18 meter.

Etter det motsatte oppgjøret i juni handlet det meste om at Espen Bugge Pettersen viste fingeren til egne supportere.

Men på sin tidligere hjemmebane i Molde nøyet 37-åringen seg med å gjøre flere gode sportslige prestasjoner.

Den rutinerte sisteskansen skal ha mye av æren for at Godset fikk med seg ett poeng.

Les bare videre:

20 minutter før slutt måtte han strekke seg så lang han var for å nå bort på et Molde-skudd som var på vei mot krysset.

LES OGSÅ: Dette mener Parr er suksessoppskriften: – Vi er gode når vi får til det

Bugge Pettersen reddet SIF

Noen minutter senere ble det hett rundt Bugge Pettersen da moldenserne fikk en trippelsjanse.

De hvitkledde fra Drammen forsøkte seg ved et par anledninger, men keeper Linde ble ikke satt på de helt store prøvene.

Det ble imidlertid Espen Bugge Pettersen nok en gang da Petter Strand curlet ballen mot det lengste hjørnet seks minutter før slutt. Et nytt sprang fra Bugge holdt Godset inne i kampen.

De involveringene var det kvalitet over, men halvannet minutt på overtid var Strømsgodset svært heldige. Keeperen måtte gi en retur og ballen havnet i beina på Björn Bergmann Sigurdarson. Fra kloss hold gikk målsnikens avslutning i stolpen.

Vertene fortsatte å jage scoring i overtidsminuttene, men fikk ikke hull på byllen.

 - Vi fikk et poeng for innsatsen vi la ned her. Vi kom til en vanskelig bortebane mot et lag som er i veldig, veldig god form. Jeg synes det var sterkt gjort, selv om vi hang litt i tauene i andre omgang, sa Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til Eurosport rett etter kampslutt.

Lagene i Eliteserien tar nå sommerpause. Neste match for Godset er hjemmekampen mot Vålerenga mandag 7. august.

Fakta

Molde - Strømsgodset 0-0 (0-0)

Aker stadion, 8628.

Målsjanser: Molde 8, Godset 2.

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL.

Bytter SIF: Pontus Engblom for Marcus Pedersen fra 27. min., Christian Rubio Sivodedov for Henning Hauger fra 84. min., Andreas Hoven for Tokmac Nguen fra 89. min.

Moldes lag (3-5-2): Andreas Linde - Stian Gregersen, Joona Toivio (Thomas Amang fra 74. min.), Babacar Sarr - Christoffer Remmer, Isak Ssewankambo, Fredrik Aursnes, Petter Strand, Eirik Hestad - Björn Bergmann Sigurdarson, Fredrik Brustad (Sander Svendsen fra 33. min.)

Strømsgodsets lag:

Espen Bugge Pettersen - 7

Mounir Hamoud - 5

Jakob Glesnes - 5

Kim André Madsen - 5

Jonathan Parr - 6

Kristoffer Tokstad - 4 

Henning Hauger - 5

Eirik Ulland Andersen - 5

Tokmac Nguen - 6

Bassel Jradi - 6

Marcus Pedersen - 5

Pontus Engblom - 5

LES OGSÅ: Fant flyten på travbanen – scoret endelig sitt 50. eliteseriemål

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags