Sætra skal være i forhandlinger med S08

BLIR BOSMAN-SPILLER: For litt over ett år siden signerte Lars Sætra en toårskontrakt med Baoding Rongda. Nå ser det ut til at han skal klare å løsrive seg fra kontrakten.

BLIR BOSMAN-SPILLER: For litt over ett år siden signerte Lars Sætra en toårskontrakt med Baoding Rongda. Nå ser det ut til at han skal klare å løsrive seg fra kontrakten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Å være fotballproff i Kina ble aldri det eventyret Lars Sætra (26) hadde sett for seg. Nå kan Sarpsborg 08 bli neste stoppested for drammenseren.

DEL

DRAMMEN: For ett drøyt år siden signerte drammenseren en toårskontrakt med kinesiske Baoding Yingli Yitong. Avtalen med den nyopprykkede nivå to-klubben skal ha vært verdt rundt seks millioner kroner.

Det startet så bra for den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Sætra var fast på laget. På fritiden opplevde han deler av Kina med bestekompisen Anders Torgersen, som tok noen måneder fri for å holde ham med selskap.

Men så tok karrieren en brå vending.

I august skrev Drammens Tidende at klubbens nye trener hadde tatt midtstopperen ut av troppen. I China League One (nivå to i Kina) har lagene kun lov til å ha tre utlendinger i stallen. Nå hadde de plutselig fire. Sætra ble ikke lenger registrert for spill og fikk kun trene med reservene. 

Null kamper og treninger med B-laget har vært Lars Sætras hverdag siden slutten av sommeren i fjor.

LES OGSÅ: Full forvirring rundt Kina-proff Sætra: – Tragikomisk

Satser på rask løsning

Baoding Yingli Yitong rykket ned. Nå har de ikke lov til å benytte seg av utlendinger lenger.

Siden Lars Sætra har ett år igjen av kontrakten kan de likevel si at han skal være en del av klubben, selv om han ikke kan spille. Det skal kineserne også ha krevd at han skal. 26-åringen forteller at han ikke har hatt noen klausul i kontrakten som gjør at han kunne forlate klubben ved nedrykk. Midtstopperen skal heller ikke ha fått lønn på tre måneder.

Ifølge Sætra ble FIFA ble koblet inn. Nå ser det endelig ut til å bli en løsning for drammenseren.

– Jeg fikk lønn i dag og de (den kinesiske klubben) skal skrive et «free transfer»-brev. Da blir jeg bosman-spiller, sier Sætra til Drammens Tidende tirsdag.

26-åringen håper det går i orden veldig kjapt.

Han er mer enn klar for å finne seg en ny klubb.

–  Jeg er ganske åpen. Jeg tipper det blir et lag i Skandinavia, men hvilken klubb har jeg ikke peiling på.

LES OGSÅ: Du store kineser for et fotballiv

Kan bli S08-spiller

Ifølge Sætra har klubber i både Eliteserien og Allsvenskan vist interesse.

Onsdag kveld melder Eurosport.no at 26-åringen kan være på vei til Sarpsborg 08. Drammens Tidende har ikke lyktes å få en kommentar fra Lars Sætra angående Eurosports opplysninger, men etter hva DT erfarer skal han nå være i kontraktsforhandlinger med sarpingene.

Da Drammens Tidende var i kontakt med Sætras agent Tore Pedersen tirsdag, ønsket han å vente med å kommentere midtstopperens situasjon.

- Det kan jeg ikke kommentere. Du må ta det med Sarpsborg 08, sa Pedersen til Eurosport.no onsdag.

Forsvareren debuterte for Strømsgodset i Eliteserien i 2009. Midtstopperen var ikledd marineblått til han gikk til svenske Hammarby sommeren 2014. Der var han blant annet med på å føre Stockholm-laget opp i Allsvenskan.

Han har tidligere sagt han ønsker seg tilbake til Sverige.

– Men vi får se, det kommer helt an på hvilke klubber som tar kontakt.

Sætra har vært hjemme i Drammen siden november og holdt seg i god fysisk form. Selv om han ikke har spilt en tellende kamp på et halvt år, tror han ikke at han vil trenge lang tid før han kan prestere på høyt nivå igjen.

LES OGSÅ: Vil tjene millioner i Kina – tar med kompisen på eventyret

Flo i SIF: - Vi er bra besatt

Om Lars Sætra kan være aktuell for Strømsgodset nå, svarer SIFs sportssjef Jostein Flo:

– Det kan jeg ikke spekulere i, men vi er bra besatt i den posisjonen inntil videre.

Per nå har Godset fire midtstoppere i Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Kim André Madsen, samt unggutten Arnar Thor Gudjonsson.

Madsen er tilbake i trening etter operasjonen i fjor høst, likevel ble tidligere Rosenborg-stopper Johan Lædre Bjørdal koblet til blant andre Godset tidligere i januar.

- Vi har ikke hatt noe fokus på det (å hente stopper), melder Flo.

LES OGSÅ: Tidligere SIF-stopper klar for kinesisk klubb

Artikkeltags