Godsets gulldrøm brast

UTLIGNET: Mike Jensen knallet inn RBKs utligning til 1-1 fra syv-åtte meter. Godset, som tok ledelsen i kampen, fortviler.

UTLIGNET: Mike Jensen knallet inn RBKs utligning til 1-1 fra syv-åtte meter. Godset, som tok ledelsen i kampen, fortviler. Foto:

Godsets drøm om å vinne noe denne sesongen ble stoppet av Rosenborg søndag. Trønderne vant cupfinalen på Ullevaal 4–1.

DEL

OSLO: Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret et nytt mål for Godset, men det var ikke nok mot seriemester Rosenborg. Trønderne var effektive da de stakk av med kongepokal og NM-tittel i en kamp hvor drammenserne absolutt var med.

– Det er grav seg ned stemning bak her nå. Nå må spillerne dras opp igjen. De er skuffa nå, forteller SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen rett etter kampen.

– Vi vet at vi må være på topp om vi skal slå Rosenborg. Det var litt opp og ned. I perioder synes jeg vi er gode, men det er et solid lag vi møter, sier BP videre.

– Vi ønsket selvfølgelig å vinne i dag også. Det lå en europacup for oss i potten. Det klarte vi ikke, så vi er skuffet, fastslår Godset-treneren.

– Sabla tungt

– Dette er sabla tungt. Men vi er ikke dyktige nok, og slipper inn for enkle mål. Jeg følte at vi hadde muligheter, men vi scorer ikke på de sjansene vi har, forteller Bjørn Petter Ingebretsen til NRK like etter kampslutt.

– Jeg føler ikke at vi ble rundspilt på noen måte, selv om 4–1 er et stygt resultat. Innsatsen, trykket og tælen til spillerne kan jeg ikke sette fingeren på i det hele tatt, sier BP.

SIF-spillerne åpnet friskt på Ullevaal, og slo mange lange baller inn på RBKs banehalvdel. Det var tydelig at drammenserne hadde tenkt til å ta del i festen i Oslo.

– Det blir en tøff kamp. Det er bra stemning, og humøret er på topp. Vi gleder oss, og jeg er bare gira på å sette i gang. Får jeg legg og sjanser skal jeg forsøke å score mål, sa Mustafa Abdellaoue til NRK rett før kampstart.

Mos reiste til Ullevaal med en solid dose selvtillit. Spissen hadde banket inn Godsets åtte siste mål i cup- og seriespill, og har vært helt avgjørende for at finaledrømmen gikk i oppfyllelse.

Godset tok ledelsen

Strømsgodset lå kompakte bakover fra avspark, men etter ni minutter kom Nicklas Bendtner til en mulighet. SIF-keeper Morten Sætra brukte noen sekunder på å få ordentlig kontroll på kula.

Så sa det pang!

Mos banket ballen i mål fra kort hold etter en lekker pasning fra Amahl Pellegrino. Godset ledet 1–0 i NM-finalen etter 13 minutter.

Strømsgodset kom til cupfinalen med mye energi etter en god treningsuke. I siste serierunde sikret drammenserne ny eliteseriekontrakt etter 2–2 mot Stabæk.

RBK snudde kampen

Rosenborg svarte på SIF-målet fem minutter senere. Mike Jensen knallet inn 1–1 fra sju-åtte meter.

Etter 29 minutter falt Tokmac Nguen med Tore Reginiussen i ryggen innenfor 16-meteren. Flere ropte på straffe, og det ser ut som om RBK-stopperen er tøff med hånda i ryggen til Nguen, men dommer Trond Ivar Døvle vinket spillet videre.

Etter 39 minutter headet Anders Ågnes Konradsen inn trøndernes andre mål etter en corner fra Pål André Helland.

RBK kom til cupfinalen med en tøff kamp i beina. Trønderne spilte mot Celtic i Europaligaen på Lerkendal torsdag kveld, og tapte den kampen 1–0.

Men på Ullevaal var det ikke mange slitne trønderbein å se!

– Skal ha straffe

– RBK er gode, og vi visste at de kunne komme tilbake. Nå må vi ha fokus på det vi kan gjøre noe med, sa SIF-kaptein Jakob Glesnes til NRK i pausen.

– Vi må ha mer energi og mer trøkk i det offensive spillet. Jeg mener også vi skal ha straffe der, men vi skal snu kampen her nå, sa BP til NRK i pausen.

– Har ikke dommeren med oss

Etter kampen sa SIF-treneren følgende til Drammens Tidende:

– Vi føler ikke at vi har dommeren med oss, men vi skylder ikke på han. Vi kunne scoret flere mål. Vi er alene med keeper flere ganger i situasjoner hvor det er mulig å score. Jeg mener ikke at dommeren har avgjort kampen på noen måte, men det er noen situasjoner vi godt kunne tenke oss at gikk i vår favør.

Etter 51 minutter var Mos alene igjennom, men denne gangen klarte ikke SIF-spissen å overliste André Hansen i RBK-målet.

Derimot fikk RBK en noe heldig scoring kort tid etterpå. Birger Meling gjorde jobben, og bredsidet ballen mot lengste hjørne fra innenfor 16-meteren. Foran mål var Bendtner, som ble truffet av ballen før den gikk ned i hjørnet.

Dermed 3–1 til Rosenborg.

– Er tomme

Godset jaget en redusering, og byttet blant annet innpå Lars Sætra, Martin Rønning Ovenstad og Kristoffer Tokstad på slutten. Det hjalp ikke.

RBK senket de marineblå med en scoring av Nicklas Bendtner på overtid, og kampen endte 4–1.

– Nå er vi tomme, det har vært en lang brokete sesong. Det er små marginer som gjør at det ikke bikker vår vei i dag. Nå skal vi komme oss opp også skal vi forberede oss godt til neste år, fastslår BP.

Fakta Strømsgodset-RBK

Rosenborg BK - Strømsgodset IF 4-1 (2-1)

Ullevaal stadion -   22 182 tilskuere.

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar FK.

Mål: 0-1 (13) Mustafa Abdellaoue, 1-1 (18) Mike Jensen, 2-1 ( 39) Anders Konradsen, 3-1 (52) Nicklas  Bendtner, 4-1 (90) Bendtner.

Målsjanser: SIF 3   RBK 7

Kort: .Pål A. Helland, Vegar E. Hedenstad,  RBK,

Innbyttere SIF: Lars Sætra fra 75. min. for Pellegrino. Martin R. Ovenstad fra 80. min. fro Stengel, Kristoffer Toksad fra 80. min. for Vilsvik.

Rosenborgs lag: Andre Hansen - Vegar E. Hedenstad (Jonathan Levi fra 75. min.), Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling, Anders Konradsen, Mike Jensen, Anders Trondsen, Pål A. Helland (Alex. Søderlund fra 80. min.), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro (Jan E. Lanley fra 56.min.).

Strømsgodset:

Morten Sætra

Lars Chr. Vilsvik 

Jakob Glesnes

Mounir Hamoud

Jonathan Parr 

Eirik Ulland Andersen

Henning Hauger

Herman Stengel

Amahl Pellegrino

Tokmac Nguen

Mustafa Abdellaoue


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags