Gå til sidens hovedinnhold

Martin Ødegaard hedres med pris

Artikkelen er over 7 år gammel

Martin Ødegaard er ikke bare svært god med ball. Han er også god på å kombinere det med skolearbeidet. Derfor får han Karoline-prisen fra Wang Toppidrett.

DRAMMEN: Prisen er på 20.000 kroner og deles ut årlig til en eller flere elever ved videregående skoler som utmerker seg ved å kombinere skolegang med utenomfaglige topprestasjoner.

Juryen har vurdert 42 nominerte kandidater, og prisen deles i år ut til to elever. I tillegg til Martin Ødegard er det Nora Foss Al-Jabri fra NRKs Stjernekamp som får prisen.

«De fremstår som målrettede og fokuserte, og deler de kjerneverdiene som prisen er tuftet på», heter det i juryens uttalelse.

LES OGSÅ: Ødegaard på krykker

Jordnær og ydmyk

Som de fleste nå etter alt å dømme har fått med seg er Martin Ødegaard elev ved Drammen videregående skole, og rektor Kristine Novak skryter av sin elev i innstillingen til prisen:

«Martin er en elev som allerede første året på videregående skole når toppen av sin idrett (fotball).

I en alder av 15 år har han spilt seg inn på det norske A-landslaget, som den yngste spilleren noen gang. Dette har ført til enorm interesse fra de største fotballklubbene i verden. Likeledes har mediepresset rundt Martin vært helt uvirkelig. Måten Martin har håndtert dette på er helt unikt. Han fremstår som jordnær og ydmyk i forhold til alle rundt seg.

LES OGSÅ: Spansk avis: Ødegaard klar for Real om få dager

Nettskole

Martin går på utdanningsprogram for idrettsfag med toppidrett på Drammen VGS. Han er veldig fokusert på å få med seg skolen. For å få til dette har skolen i samarbeid med Martin og foresatte lagt en struktur for undervisningen som gjør det mulig å kombinere fotballen og skolefagene.

Blant annet har skolen lagt til rette for nettskole i flere fag for å gi Martin gode muligheter til å gjøre skolearbeid også når han er på samlinger. Dette fungerer veldig godt med en så disiplinert elev som Martin. Han er en flink elev og har karakterer deretter. Martin fremhever seg derfor også ved å evne å kombinere idrett på svært høyt nivå med gode skoleprestasjoner.»

LES OGSÅ: Ble tidenes yngste vinner på Idrettsgallaen

Fra 1988

Prisen ble delt ut første gang i 1988, og mottaker var den gang Karoline Krüger, for hennes innsats i norsk og internasjonal Melodi Grand Prix finale. Derfor bærer prisen hennes navn.

I fjor var det svømmer Henrik Christiansen som fikk prisen, i 2013 europamester i bratsj Eivind Hltsmark Ringstad og i 2012 skiskyttteren JOhannes Thingnes Bø.

Blant andre vinnere av Karoline-prisen kan nevnes Cecilie Leganger, Lene Marlin, Jon Carew og Jon Lech Johansen.

Årets vinner Martin Ødegaard har forøvrig betennelse i en tå, og fikk utdelt prisen hjemme.

LES OGSÅ: I celebert selskap

Kommentarer til denne saken