André (15) fra Drammen dro til VM for å lære, men ble verdensmester: – Det føles helt uvirkelig

GULLGUTT: André Faye Solvang fra Drammen med pokalen som beviser at han tok VM-gull.

GULLGUTT: André Faye Solvang fra Drammen med pokalen som beviser at han tok VM-gull. Foto:

André Faye Solvang (15) fra Drammen tok et overraskende VM-gull i båtsport-klassen GT-30.

DEL

FINLAND: Denne bragden skjedde under VM i  båtsport rundbane (circuit) i finske Kotka sist helg. 15-årige André Faye Solvang fra Drammen, som kjører for Solvang Racing, knallet til og vant sensasjonelt VM-gull i GT-30-klassen foran Stefan Arand, Estland, og William Sjöström, Sverige.

HØY FART: Her er André Faye Solvang i aksjon i GT 30-klassen under VM. Disse båtene har en toppfart på over 90 km/t.

HØY FART: Her er André Faye Solvang i aksjon i GT 30-klassen under VM. Disse båtene har en toppfart på over 90 km/t. Foto:

– Dette føles helt uvirkelig. Jeg dro til VM med et mål om å lære, og et innerste håp om å komme høyt opp. Men VM-gull er over all forventning. Det var krevende forhold med mye vind og bølger. Vi traff perfekt med setup på båten, gode forberedelser, god kjøring og en god porsjon med flaks, sier Faye Solvang Norges Motorsportforbund sine nettsider.

André melder videre at han har hatt VM som mål i hele år, og har trent masse. Både hjemme i drammensdistriktet og i Songe. Han gir uttrykk for at VM-gullet betyr utrolig mye for videre satsing med tanke på sponsorer og egen motivasjon. Pappa Morten Solvang, som bruker all fritiden på sønnens båtkjøring, får også skryt.

NM i Songe 7.–8. september er det neste store målet. I fjor ble Faye Solvang norgesmester i G-15, som er den minste klassen i rundbane (13-16 år). I år har drammensgutten altså tatt steget opp i G-30-klassen. Her er det 14-årsgrense, og båtene skal veie minimum 250 kilo. Toppfarten er på over 90 km/t.

ØVERST PÅ PALLEN: André Faye Solvang står øverst på pallen i GT-30-klassen etter VM-gullet i Finland.

ØVERST PÅ PALLEN: André Faye Solvang står øverst på pallen i GT-30-klassen etter VM-gullet i Finland. Foto:

LES OGSÅ: Kornelius (19) ville teste en individuell idrett fordi han var en dårlig taper, nå skal han til EM

Artikkeltags