Gå til sidens hovedinnhold

Her kan man bli svimmel av å spille

Artikkelen er over 5 år gammel

1. mai åpner den nye kunstgressbanen på Brakerøya. Før den tid må gresset limes og strekene fikses.

DRAMMEN: Anlegget langs E18 er tenkt som en bane til bruk for breddefotballen.

DBK, Drammen Strong og SpaBra blir primærbrukerne, men slik banen ser ut akkurat nå, kan det bli problematisk både for spillere og dommere.

LES OGSÅ: Slik blir nye CC

Venter på varmen

- Hehe, du har fått med deg det, ja, ler prosjektleder Geir Andersen i Drammen kommune når DT spør ham hvorfor strekene ser ut som de gjør.

Grunnen til at han ler er todelt:

For det første er Drammens Tidendes journalist langt fra den første som har påpekt baneutseende overfor Andersen.

For det andre kommer ikke matta til å se sånn ut når anlegget åpner 1. mai, så Andersen stresser ikke akkurat over dagens utseende.

- Det skal ikke se sånn ut! Det blir bra til slutt, bare vi får skjært og strukket litt.

Kunstgresset er det samme som ble fjernet fra Marienlyst i 2013. Dekket lå lenge sammenrullet på Berskaug, før det ble rullet ut på Brakerøya i fjor høst. I utgangspunktet skulle anlegget også ferdigstilles da, men kombinasjonen nedbør, kulde og kunstgressmontering er ikke god.

- Derfor måtte vi vente til varmen kommer nå i vår, og dermed har matta bare blitt liggende utrullet slik den ble levert, fortklarer Andersen.

LES OGSÅ: Mistet lappen etter burning på fotballbane

Alle hjerter gleder seg

Etter påske starter arbeidet med å gjøre det hele komplett. Gresset skal strekkes og festes, nye streker skal på og gummikuler skal etterfylles. Dessuten skal noe av grøntområdene rundt banen fikses. Med forbehold om at det kan bli iskaldt og bøttevis med nedbør den neste måneden, lover prosjektlederen en fiks ferdig fotballbane, med rette streker, på 100 ganger 64 meter til 1. mai.

Det er noe de lokale klubbene, som skal benytte seg av Gamle gress' gamle gress, glade for. Arve Hauklien Røren er avdelingsleder for Vei, natur og idrett i Drammen kommune, og har tett dialog med brukerne.

- Her kommer det til å kry av barn og unge i løpet av våren. Det betyr enorm mye for aktiviteten på Brakerøya å få på plass sånne fasiliteter, på et område hvor det har ligget brakk i mange år, sier Røren.

- Dessuten er det veldig hyggelig at breddeidretten kan ha gjenbruk av det som blir til overs fra toppidretten, fastslår avdelingslederen.

Så gjenstår det å se om den nye Martin Ødegaard dukker opp på Brakerøya i løpet av noen år.

LES OGSÅ: Mindre ulovlig tagging

Kommentarer til denne saken