Martin Ødegaard klar for Real Sociedad

Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Martin Ødegaard spiller for Real Sociedad neste sesong. Den spanske klubben er enig med Real Madrid om en utlånsavtale med varighet på ett år.

DEL

Spekulasjonene rundt Ødegaards fotballframtid har rast både i nederlandsk, spansk, tysk og norsk presse de siste ukene og månedene. Nå er valget tatt.

Ødegaard er klar for klubben som ble nummer ni i La Liga forrige sesong. Han er leid ut til 2020. Det skriver Real Madrid på sine hjemmesider.

20-åringen har også vært ønsket både i nederlandske Ajax og tyske Leverkusen, men valget falt altså til slutt på spansk fotball.

Avtalen som er inngått gjelder uten kjøpsopsjon. Han kan heller ikke spille de fire kampene mot Real Madrid.

På besøk

Ødegaard og hans støttespillere var for en tid tilbake på besøk i San Sebastian, der Real Sociedad hører hjemme. Der hadde de blant annet samtaler med sportsdirektør Roberto Olabe.

Nylig ga i tillegg klubbpresident Jokin Aperribay klart uttrykk for at klubben ønsket seg nordmannens signatur.

– Vi har vært i samtaler med ham (Ødegaard) i to-tre måneder. Vi mener han har mye talent og kan styrke Real Sociedad-troppen, så vi håper han kommer hit. Så får vi se om han ønsker det, og om Real Madrid vil la ham gå, sa han til Marca.

Real Sociedad har så langt i sommer hentet inn Modibo Sagnan, Alex Remiro, Cristian Portu og det svenske stortalentet Alexander Isak. Ødegaard blir dermed signering nummer fem.

Gjør som agenten

Landslagsprofilen spilte forrige sesong for nederlandske Vitesse, der han drev meget god reklame for seg selv. Tidligere har han også vært på lån i Heerenveen i æresdivisjonen.

Selv har Ødegaard gjort det klart overfor NTB at han ønsket seg en mer permanent løsning enn han har hatt de siste årene. Et flerårig lån eller et salg har vært 20-åringens foretrukne løsninger.

Ødegaard har også vært tydelig på at han ville ha fotballframtida klarlagt før oppkjøringen til en ny sesong starter.

20-åringens agent Bjørn Tore Kvarme har selv en fortid i Real Sociedad. Det samme har Vadim Demidov.

Artikkeltags