Heroisk bortetriumf av Vestfossen – tok milesteg vekk fra bunnen

JUBELGJENGEN: Vestfossen opplever glade dager for tiden, og fulgte opp triumfen mot Bjørnevatn med nok en triumf borte mot Skjetten lørdag.

JUBELGJENGEN: Vestfossen opplever glade dager for tiden, og fulgte opp triumfen mot Bjørnevatn med nok en triumf borte mot Skjetten lørdag. Foto:

– Dette var en heroisk innsats på bortebane av hele laget, roser hovedtrener Frode Johannessen etter en uhyre viktig 4–1 seier mot Skjetten.

DEL

SKJETTEN/DRAMMEN: Vestfossen har virkelig fått opp dampen og kan slå i bordet med to solide matcher og en målforskjell på 10–1 (Bjørnevatn ble knust 6–0 hjemme for seks dager siden). Nå ser alt så mye bedre ut for mannskapet som har fått en mye større luke ned til lagene nederst på tabellen.

Med 26 poeng ligger laget ganske trygt forankret på tabellen, mens Skjetten fremdeles står med sine 19 poeng og så vidt over streken.

– Vi har satt oss i en mye bedre situasjon, men det gjenstår sju seriekamper, minner VIF-treneren oss om.

Full fokus

Det er ingen tvil om at Frode Johannessen har fått fart på sakene både på treningsfeltet og når det gjelder å kapre flest mulig poeng i 3. divisjon. Sjefen fikk se sine elever gripe tak i duellen mot Skjetten på en utmerket måte.

Etter 20 minutters spill får han se mannskapet presse hjemmelagets siste skanse og sekunder senere var det duket for å heve armene til værs på sidelinjen. Preben Røren feiler ikke da han sender lærkula i en bue høyt over keeper og i nettmaskene.

Dermed 1–0 til gjestene fra Øvre Eiker. Gledesscenene stilnet ganske fort da hjemmelaget maktet å utligne etter mye klabb og babb foran målet til Vestfossen.

– Dette var et unødvendig baklengsmål, konstaterer Johannessen etter å ha sett keeper feilberegne i denne situasjonen og at spillere på streken ikke fikk avverget.

Heldigvis har de grønne og hvitkledde en mann med målteft. I forrige serierunde feide Martin Torgersen inn to mål mot Bjørnevatn, og samme mann sørget for viktig 2–1 ledelse 10 minutter før pausesignalet lød.

Vestfossen presser hjemmelaget høyt og når det gjøres feil benytter aggressive VIF-spillere seg av dette. Et utmerket samarbeid mellom Preben Røren og Martin Torgersen ordnet fortjent ledelse.

Fester grepet
VIF GODE: Hichem Bekkaoui (t.v) og Martin Torgersen kunne nok en gang glede seg over mye bra spill. Bildet er fra duellen mot Bjørnevatn.

VIF GODE: Hichem Bekkaoui (t.v) og Martin Torgersen kunne nok en gang glede seg over mye bra spill. Bildet er fra duellen mot Bjørnevatn. Foto:

2. omgang er det første kvarteret jevnspilt, men etter hvert så viser gjestene hvem som er best i denne duellen.

– Spillerne grep tak i denne kampen og sørget for et par store sjanser. Så får vi corner som Petter (Mette Lund) setter i mål, sier en meget godt fornøyd Frode Johannessen.

Deretter er det bare Vestfossen som får briljere utpå banen og laget burde scoret enda flere ganger etter å ha sløst vekk gylne muligheter. Men på overtid fastsetter Anders Torgersen resultatet til 4–1 fra straffemerket.

Vestfossen drar hjemover med tre viktige poeng og enda mer selvtillit før de resterende kampene i avdelingen. Treneren kan også puste litt lettet ut etter storseieren.

– Dette var en strålende bortekamp som betydde enten eller for Skjetten. Vi spilte klokt, løper mye og spillerne er gode med ball i store perioder, oppsummerer Frode Johannessen som likevel vil fremheve spesielt to spillere denne gangen.

– Anders (Torgersen) og Prods (Brattgjerd) var svært gode i midtforsvaret vårt, skryter sjefen til slutt.

Nytt stortap
NÆR NEDRYKK: For ÅIF-trener Audun Fevik og spillerne hans går ikke alt på skinner for tiden. Det ble nok et surt tap i borteduellen mot Halsen.

NÆR NEDRYKK: For ÅIF-trener Audun Fevik og spillerne hans går ikke alt på skinner for tiden. Det ble nok et surt tap i borteduellen mot Halsen. Foto:

For Åssiden ser det imidlertid ikke så lyst ut for tiden. Mannskapet har nå tapt åtte kamper på rad og står fremdeles bokført med «bare" 11 poeng. I borteduellen mot Halsen ble det nok et sviende nederlag. Det endte med 6–1 seier i Larvik og for gjestene fra Drammen begynner en varsellampe å lyse faretruende.

Vemund Eskevik sørget for øvrig for trøstemålet mot Halsen etter 70 minutters spill. Det sto 3–0 til hjemmelaget da dommeren blåste pausesignalet, og løpet var i realiteten kjørt for ÅIF.

Det skal fortsatt kjempes om 21 poeng fremover for Åssidens tapre menn, men det begynner å bli langt opp til trygg grunn. Akkurat nå skiller det ni poeng mellom ÅIF og på 10. plass.

Men det er håp i hengende snøre og mye kan skje før status gjøres opp.

PS! Sist Åssiden kapret poeng var 16. juni da Egersunds 2 ble sendt hjem med tap (1–0)

HALSEN BEST: Espen Hansen og ÅIF maktet ikke å slå Halsen denne gangen. Dette bildet er fra våroppgjøret hvor ÅIF triumferte med 3-2.

HALSEN BEST: Espen Hansen og ÅIF maktet ikke å slå Halsen denne gangen. Dette bildet er fra våroppgjøret hvor ÅIF triumferte med 3-2. Foto:

Artikkeltags