Ole Berg Sylte (18) blir tatt opp i A-troppen til DHK

Ole Berg Sylte er den første av et knippe talentfulle juniorer i DHK som får proffkontrakt. Slemmestad-gutten har signert for to år.

Ole Berg Sylte er den første av et knippe talentfulle juniorer i DHK som får proffkontrakt. Slemmestad-gutten har signert for to år. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke siden Gøran Sørheim og Espen Lie Hansen har Drammen HK skrevet proffkontrakt med en spiller direkte fra sin egen junioravdeling.

DEL

DRAMMEN: Høyrekanten Ole Berg Sylte (18) er den første juniorspilleren direkte fra egen stall som har fått proffkontrakt i DHK på lang tid.

Slemmestad-gutten har signert en toårsavtale, og blir et andrevalg bak nysigneringen Tobias Glemming fra Follo. Kaptein i fjor, Lars Erik Bjørnsen har lagt opp.

– Han er den første i rekken av talentfulle juniorer som vi håper å få opp på A-laget etter hvert, sier DHK-trener René Hamann-Boeriths.

Utviklingskontrakter

Sylte har allerede sittet på benken på et par hjemmekamper for Drammen i Postenligaen, for å lære.

– Poenget er at ungguttene skal kjenne på følelsen og rutinene rundt en seriekamp, slik at den gangen de faktisk skal spille, så er det ikke så overveldende, sier Hamann-Boeriths.

Denne sesongen har DHK startet med utviklingskontrakter for utvalgte juniorspillere, for å gi et signal om at de skal satses på i klubben. Spillerne får utstyr, tett oppfølging, hospitering med A-laget, og må til gjengjeld forplikte seg til å ta vare på talentet sitt med gode holdinger og treningsvilje.

Sylte var en av de sju første ungguttene som underskrev en slik avtale i år. Nå tar han skrittet videre og blir en fast del av A-troppen. 

De øvrige seks spillerne med utviklingskontrakt er: Sebastian Bjerke (1996), Johan Vik Mathiesen (1997), Lasse Hamann-Boeriths (1997), Lasse Larsen Thorsbye (1997), William Wangen (1997) og Robin Paulsen Haug (1998). 

Det er juniortrenerne i klubben som har nominert spillerne. 

Høyt nivå

Hamann-Boeriths beskriver Sylte som en klok spiller, kontringssterk og en tradisjonell kantavslutter. Som alderen tilsier, mangler han fysikk.

– Vi skal legge noen kilo på ham, men han har allerede et høyt teknisk og taktisk nivå, sier DHK-treneren.

Det er altså ikke siden Tranby-gutten Gøran Sørheim og drammenseren Espen Lie Hansen fikk proffkontrakter, at DHK har signert en spiller direkte fra juniorstallen. Sylte, som er fra Slemmestad, har vært i både ROS, Røyken og Hurum og Slemmestad, før han ble juniorspiller i Drammen Håndballklubb.

Sørheims moderklubb er Lier, og Lie Hansen startet i Skoger, men begge spillerne var i Drammens juniorstall før de fikk kontrakt med A-laget.

Lie Hansen er nå på god vei til å bli seriemester med franske Dunkerque, og har signert for det tyske topplaget Magdeburd for neste sesong. Sørheim blir Sønderjyske-spiller fra sommeren av.

Uvisst for navnebrødrene

Venstrekanten Kristoffer Norgren Olsen (19) har hatt proffkontrakt med DHK i år. Spikkestad-gutten kom fra St. Hallvard før sesongen, men har kun fått ett innhopp.

Kristoffer Talsnes (20), også venstrekant, kom til DHK fra Glassverket som juniorspiller. Han har fått en del spilletid i Jan-Richard «Jani» Lisleruds skadefravær, men har ikke hatt proffkontrakt i år.

Hvorvidt han får det denne sesongen er fortsatt uvisst. 

– Jeg er veldig opptatt av at de unge spillerne skal vite at vi har en plan med dem, og jeg vil at de til enhver tid skal være der de kan få best utvikling, sier Hamann-Boeriths.

LES OGSÅ: Toppscorer- og utvisningsstatistikken til DHK 2013/14
LES OGSÅ: Lokalt talent har signert for DHK

Les flere nyheter om DHK på dt.no her

Artikkeltags