Gå til sidens hovedinnhold

Skiskytterfesten i Drammen avlyst

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter planen skulle Ole Einar Bjørndalen og andre skiskytterstjerner laget show på Bragernes torg i juni, men det blir ikke noe av.

DRAMMEN: Hovedårsaken er at arrangøren i Drammen ikke har fått klarsignal fra nok nasjoner til å stille med skiskyttere til arrangementet, som etter planen skulle avvikles 16.-17- juni.

Det ble spesielt vrient i år siden utøverne forbereder seg til OL-sesongen. Blant annet har Frankrike med stjernen Martin Fourcade i spissen takket nei.

 «Midt i Drammen» er navnet på arrangementet, og hovedsakelig dreier det seg om showrenn i rulleskiskyting i Drammen sentrum.

– Arrangøren vil i tett samarbeid med Buskerud Skiskytterkrets og Norges Skiskytterforbund arbeide for at arrangementet kan gjennomføres i 2018, melder skisprintsjef Arne Madsen, som også er leder for «Midt i Drammen».

Dette skulle også være en gyllen anledning for skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen til gå en konkurranse i sentrum av sin fødeby Drammen. Det har han aldri gjort før, men siden moingen sannsynligvis legger opp etter 2017/2018-sesongen så glipper trolig den muligheten ...

De norske landslagsløperne var for øvrig bekreftet på startlisten, dersom det hadde blitt renn i år.

LES OGSÅ: 200 000 til skiskyting i Drammen sentrum

Skulle skyte på torget

Det er meningen at dette skal bli Drammens svar Blink-festivalen i Sandnes, og en sommerutgave av den populære skisprinten i Buskeruds hovedstad – verdenscuprennet i sprintlangrenn.

Madsen og co. fikk i fjor klarsignal fra politikerne i byen til å jobbe videre med planene, og etter hvert ble det spikret at det faktisk skulle skytes på Bragernes torg. Standplassen skulle bli plassert på fortauet ved taxiholdeplassen, og det med skyting i retning bybrua for å treffe blinkene 50 meter unna.

– Jeg tror det aldri er blitt arrangert et skiskytterrenn (rulleskiskyting) såpass midt i sentrum i en by før, sa Arne Madsen til DT i vinter.

NRK hadde også tenkt å sende fra rennene i Drammen.

LES OGSÅ: Skal skyte på torget

Madsen: – Skuffende

Madsen legger ikke skjul på det er synd at det ikke ble noe av «Midt i Drammen» i 2017.

– Det er klart at vi er litt skuffet over at vi ikke fikk det til i år, men vi måtte være sikre på at konseptet ble bra nok. Med såpass få utlendinger var det ikke bra nok, kommenterer Madsen, som mener man var noe uheldig med timingen for den første utgaven foran en OL-sesong – som er mer omfattende for løperne.

- «Midt i Drammen» er jo ikke innarbeidet i kalenderen siden det er helt nytt. Da er det en tyngre å vei å gå, fortsetter Madsen.

Han legger til at sponsorsalget heller ikke var så bra som ønskelig, og at det også spilte inn i avgjørelsen.

– Dette henger sammen. Uten en sterk utenlandsk deltakelse så er ikke varen som vi selger til sponsorene heller så bra, og da blir det mindre salg, konkluderer Madsen, som har stor tro på at man får dette til i 2018 – og at det blir en gjenganger etter det.

LES OGSÅ: Så mange år til er Drammen sikret skisprint

Kommentarer til denne saken