OL-heltene klare for Drammen

Petter Northug hadde mye motgang i starten av OL, men han ble til slutt OL-kongen i langrenn med to gull. Han er den største stjernen som kommer til skisprinten. Foto: Scanpix

Petter Northug hadde mye motgang i starten av OL, men han ble til slutt OL-kongen i langrenn med to gull. Han er den største stjernen som kommer til skisprinten. Foto: Scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Northug og Bjørgen er blant elleve gullvinnere som går verdenscup i Drammen.

DEL

Drammen: – Petter Northug ble OL-kongen og Marit Bjørgen OL-dronningen. Verdenscupsprinten i Drammen er det første internasjonale langrennet i Norge etter Vancouver-OL. Disse to stjernene vil trekke betydelig mer med tilskuere til skisprinten, sier Geir Kihle i Konnerud IL.

Én uke før årets skisprint er trekløveret Geirr Kihle, Per Øyvind Mørk i Byen Vår Drammen og Finn Egil Holm i Drammen kommune, fulle av optimisme.

I går gikk påmeldingsfristen til verdenscuprennet på Bragernes ut, og det er klart at hele elleve gullmedaljevinnere fra Vancouver-OL er påmeldt til skifesten torsdag 11. mars. Disse elleve tok totalt 13 gull i OL. Listen inkluderer de nevnte norske superstjernene Petter Northug og Marit Bjørgen.

Northug tok to OL-gull, mens Bjørgen erobret tre gull i Canada. Bjørgen tok for øvrig ett av sine gull på klassisk sprint, som er øvelsen i Drammen. Northug noterte en bronse i klassisk sprint.

LES OGSÅ: Fjerner natursnøen før skifesten

Stor pågang 

– Jeg opplever stor pågang fra folk som lurer på om Bjørgen og Northug kommer, og det kan vi nå bekrefte. De er påmeldt, og jeg har også fått forsikringer fra den norske lagledelsen på at de to skal gå i Drammen. Jeg var i kontakt med dem tirsdag, uttaler Per Øyvind Mørk.

LES OGSÅ: Marit Bjørgens OL-gull betyr mye for skisprinten i Drammen

De andre ferske norske gullvinnerne fra OL som er klare for skisprinten er Øystein «Pølsa» Pettersen som vant teamsprint sammen med Northug, pluss stafettjentene som triumferte sammen med Bjørgen – Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.

Utenlandske gullvinnere på startstreken er:
Justyna Kowalczyk (30 kilometer), Polen
Dario Cologna (15 km), Sveits
Nikita Kriukov (sprint), Russland
Evi Sachenbacher-Stehle (teamsprint), Tyskland
Claudia Nystad (teamsprint), Tyskland

De to eneste individuelle gullvinnerne fra OL som foreløpig glimrer med sitt fravær er svenskene Charlotte Kalla (10 km) og Marcus Hellner (30 km med skibytte). De to er heller ikke spesielt gode i klassisk sprint.

– Det kommer helt sikkert noen løpere til, men det blir nok ikke så mange endringer. Den offisiell startlisten er først klar klokken 16 onsdag 10. mars, melder Kihle.

Totalt er det 21 medaljevinnere fra OL som er påmeldt til skisprinten. Sjekk hele påmeldingslisten her.

Lokale håp er Timo André Bakken (Mjøndalen), Trond Iversen (Mjøndalen), Børre Næss (Efteløt), Pål Golberg (Gol) og nevnte Skofterud (Mjøndalen).

LES OGSÅ: DTs sportssjef Per-Jan Brekke forteller om sine OL-høydepunkter.

Tidenes startfelt

– Dette er utvilsomt tidenes startfelt i skisprinten. Det er gode sjanser for at det blir «all time high» når det gjelder dette arrangementet, forteller Holm.

Han, Mørk og Kihle trekker fram en rekke momenter som kan føre til at den sjuende utgaven av skisprinten blir den aller største publikumssuksessen.

– I tillegg til det gode startfeltet så har det aldri vært større interesse rundt OL-stjerner enn nå. Seertalene til NRK fra OL slo alle rekorder, og det vil også ha en effekt på skisprinten, fortsetter Holm.

LES OGSÅ: Åge blir skisprintens hovedartist

Mørk påpeker også at folk i lokalområdet er ekstra sugne på sprinten i år siden det ikke var noe renn i fjor.


Den siste faktoren for suksess er været, og per i går var det gode meldinger for hele neste uke.

– Det er klart at været teller mye. Foreløpig er nok publikumstallet fra 2005 det høyeste, og da var det knallvær, melder Kihle.

Som tidligere er det gratis adgang for publikum, og alle de drøye 1500 VIP-billettene er for lengst utsolgt.

Hvem har du mest lyst til å se under skisprinten i Drammen? Delta i debatten.

Artikkeltags