DRAMMEN: De står med hver sin kurv med golfballer og slår og slår på Skoger golfbane. Malika trener utslag, mens Morten terper innspill på den ene greenen.

– Nydelig, nå fikk du ballen skikkelig opp i luften, jubler Lise Dybwad (53).

Hun er initiativtaker til tilrettelagt golf i Drammen Golfklubb, og siden mai har fem psykisk utviklingshemmede trent på banen.

Den dagen Drammens Tidende kommer på besøk har det regnet hele dagen, men Morten og Malika stiller trofaste opp.

– Dette er gøy. Jeg har jo regnjakke, og spiller uansett vær, gliser 29 år gamle Morten Torgersen.

Bedre teknikk

Han begynner å få skikkelig dreis på slagene.

– Golf ble bare mer og mer interessant. Nå sitter teknikken ganske bra, forteller han.

– Jeg må be Morten holde golfkøllen som om han holder rundt halsen på en trostunge. De aller fleste nybegynnere holder for hardt, og blir slitne i armene, sier Lise Dybwad.

Også Malika var fast bestemt på å dra til banen i Skoger selv om det regnet.

Over 100 slag

– Jeg hørte aldri noe om at vi ikke skulle dra hit i dag selv om det regnet, sier ledsager Kirsten Brendeford (39), som gir Malika en skikkelig god massasje etter utallige slag.

Hun er veldig ivrig, og henter bøtte etter bøtte for å øve på utslagene. I løpet av den timen de trener kommer nok Malika Midtskogen opp i godt over 100 golfslag på den grønne banen.

– Gir mye tilbake

– Jeg trener psykisk utviklingshemmede i aerobic og andre aktiviteter inne i Asker, og fikk ideen om å få til noe lignende på golfbanen. De gir så utrolig mye tilbake, og viser stor idrettsglede, sier Lise Dybwad, som har vært med på banen i Skoger i 19 år.

– Vi har et veldig godt samarbeid med både Drammen kommune og golfforbundet, opplyser hun.

I år er planen å holde det gående ute så lenge som mulig, og blir det frostfritt utelukker ikke Lise Dybwad at de først gir seg i oktober. Etter hvert er planen også å trene golf inne om vinteren. – Også har vi plass til flere. Her er det bare å møte opp på tirsdager, sier hun.

Ros fra forbundet

Også i Norges Golfforbund setter de pris på initiativet til Lise Dybwad og Drammen Golfklubb.

– Initiativet fra klubben viser at golfen er for alle. For golf-Norge handler det om å utvikle golfen og se nye perspektiver. For enkeltindividet betyr dette et nytt aktivitetstilbud i et sosialt miljø, sier Tom Rosenvinge, kommunikasjonsansvarlig i Norges Golfforbund.

Han opplyser at flere klubber har hatt tilbud om tilrettelagt golf for denne målgruppen tidligere, men at Drammen Golfklubb har tatt et nytt steg i denne satsingen, og er i tet sammen med en håndfull andre klubber.

LES OGSÅ: