Gå til sidens hovedinnhold

Disse to har allerede funnet tonen

Artikkelen er over 7 år gammel

De har ikke hatt mange treningene sammen ennå, men Henrik Jakobsen og Lasse Vinding har allerede funnet tonen i midtforsvaret til DHK.

DRAMMEN: Det største fokuset for DHK før årets seriestart er å sette forsvarsspillet. Et aggressivt 6:0-forsvar er noe av det som skal kjennetegne blåtrøyene framover.

Svært sentralt i denne spillestilen står Henrik Jakobsen og den nye dansken Lasse Vinding. Duoen vil trolig danne det nye midtforsvaret til DHK.

De to har allerede funnet tonen.

– Jeg tror vi kommer til å finne godt ut av hverandre. Han er stor og sterk og jeg vil gjerne fram. Vi skal nok få en god rytme, sier Lasse Vinding.

Klar tale fra Vinding

Jakobsen ble årets linjespiller i herrenes eliteserie i fjor, og var en viktig mann for DHK både i forsvar og angrep.

Vinding kan anvendes på alle tre bakspillerplassene, og er i likhet med Jakobsen, en ledertype på banen.

På mandagens DHK-trening i Drammenshallen hørte vi ham klart og tydelig. Vinding var verbalt tilstede både underveis i spilløktene og i pausene.

– Vi har ingen tid å miste når vi skal sette et nytt lag. Vi må prate sammen og bli kjent, sier dansken.

Bli kjent med norsk motstand

Han var den tredje og siste danske signeringen til DHK-trener René Hamann-Boeriths. Den høyrehendte bakspilleren/playmakeren som har spilt dansk eliteserie for TMS Ringsted, hadde vært i kikkerten til Hamann-Boeriths en god stund.

Vinding har signert en 1+1-årskontrakt med DHK.

Nå gleder han seg til helgens Skjærgårdsleker i Tønsberg og sitt første møte med norsk eliteseriemotstand. Verken Vinding eller de to andre danskene som nå er vel på plass i Drammen, kjenner mye til de norske topplagene og -spillerne fra før.

– Det blir spennende å kjenne på nivået og se spillere i aksjon på nært hold, sier Vinding.

DHK møter Halden fredag, Nøtterøy lørdag og Runar søndag. Det blir første mulighet til å se både Vinding, Mads Bruus og Martin Vilstrup Andersen i aksjon, sammen med resten av det nye DHK-laget.

Aasheim med knetrøbbel

Venstrehendte Bruus er et opplagt førstevalg som høyre bakspiller, og vil trolig innta en toerplassering i forsvar.

Vilstrup Andersen, som nylig ble kåret til verdens beste beach-håndballspiller, skal kjempe om en plass i bakspillerrekken. I forsvar kan han stå som toer, men det kan også hende at han bare vil spille angrep til tider.

Torbjørn Sittrup Bergerud er fortsatt ikke spilleklar til helgen på grunn av opptrening etter kneproblemene han slet med i store deler av forrige sesong.

Trolig vil heller ikke nyervervelsen på venstrekanten Christer Aasheim, spille i helgen. Han kom til DHK som en utfordrer til Jan-Richard «Jani» Lislerud, men har rykket fram som førstevalg etter at DHK-profilen «Jani» la opp før sommeren.

Aasheim har fått en hevelse i det høyre kneet. Han skal sjekkes nøye denne uken, og trolig dreier det seg om en overbelastning.

Borch med 10. plass

Ole-Jacob Borch var for øvrig den eneste som manglet på mandagens trening.

Lier-gutten har nylig avsluttet junior-EM med det norske juniorlandslaget i Østerrike. Det ble til slutt en litt skuffende 10. plass, all den tid laget hadde ambisjoner om å gå videre til hovedrunden.

I den siste sluttspillkampen, som gikk lørdag, tapte Norge 22-28 mot Ungarn. Borch scoret tre mål i den kampen. 

LES OGSÅ: DHK har signert sin tredje danske
LES OGSÅ: Til DHK som verdens beste
LES OGSÅ: DHK signerer ukjent 2. divisjonsspiller

Kommentarer til denne saken