Drammen: Idrettspresident Tove Paule var prisutdeler – for prisen hun gledet seg aller mest til.

Paule er nemlig forelsket i ildsjeler – uten dem stopper Idretts-Norge. Og da hun ropte opp Bråthen som ildsjelen i Buskerud – ble prisvinneren nesten helt forfjamset.

Fra scenen i Drammens Teater innrømmet hoppildsjelen at han var totalt uforberedt på å stå foran 320 festkledde mennesker fra idrettsmiljøet, og arrangørene Sparebanken Øst, Drammens Tidende og Buskerud Idrettskrets.

– Jeg må takke kona mi Målfrid som har latt meg holde på i alle år. Og hun som sendte inn forslaget med mitt navn, sa han.

SE BILDEGALLERI: Idrettens festaften i Drammens Teater

Mjøndølingen var nemlig sikker på at Konneruds Geirr Kihle eller Hokksunds Knut Olav Bakkene skulle stikke av med prisen.

Men barnebarnet Silje (16) hadde tydeligvis skrevet et brev som fikk juryen til å kåre bestefar.

LES OGSÅ: "Årets mål" ble "Årets navn"

60 år i hoppsporten

Et av kriteriene til juryen var at kandidatene ikke skulle ha fått så mye medieoppmerksomhet.

Det har ikke Frank fått. 65-åringen er et kjent navn i de innerste hoppkretser, men når du driver litt bortgjemt oppi skogen i Gjerpenkollen som han sier, synes du ikke like godt.

– Jeg har en veldig interesse for hoppsport, noe som startet da jeg begynte å hoppe som 5-6-7-åring.

Egen karriere tok aldri av, men han var med på de fleste renn i det som da het Drammen skikrets. Da var det konkurranser i Nedre Eiker, Drammen, Hurum og i Sande hver helg vinteren igjennom.

– Da jeg giftet meg var jeg med på en del bedriftshopprenn, og etter hvert som vi fikk unger ble det til at jeg fulgte opp dem.

Frank var med sønnene Jarle og Clas Brede både i hoppbakken i Vikkollen og på fotballbanen i Mjøndalen. Han vokste med oppgavene, og ble etter hvert trener for BuskerudHopp, som kretslaget kaltes. På 90-tallet var han også leder av hoppkomiteen i Buskerud Skikrets i fire år.

Ringen sluttet

De siste årene har han stått på i Gjerpenkollen, der han stortrives sammen med Walter Haffner. Selv om han nå er blitt pensjonist, er han ikke sikker på at han er så mye mer hjemme i Mjøndalen.

Den nyvunne fritiden brukes nemlig titt og ofte i hoppanlegget som ligger mellom Fjell og Skoger.

– Jeg er nå trener på hoppskolen, så jeg føler ringen er sluttet, sier ildsjelen.

Suksess

Idrettens festaften er en nyvinning som ble arrangert for første gang i år. Foruten prisutdelingene, var det flotte musikalske innslag fra elever ved St. Hallvard videregående skole.

Drammens Sportsdansere og Knut Harald Sommerfeldt hadde også fine underholdende bidrag, mens nevnte Paule og Ådne Søndrål sydde det hele sammen på en fortreffelig måte som konferansierer.

Og en av arrangørene, Rune Åse fra Mediehuset Drammens Tidende, var så fornøyd at han håper arrangementet kan bli en årlig happening i et fylke som hevder seg på mange idrettsplan.