Drammen: DHK-trener Marinko Kurtovic kan i dag lene seg tilbake i stolen og innrømme at ja, de hadde litt flaks da de ble seriemestere sist sesong.

Først og fremst fordi laget unngikk de lange skadeavbrekkene på sentrale spillere. Greit nok at målvakt Jonas Degnbol var skadet fra seriestart til opp mot cupfinalen, men i den perioden var Mathias Kolstad Holm god. Og greit nok at Espen Lie Hansen og Bård Nordhagen slet med fingerbrudd og vonde legger.

Men de kunne likevel spille, dog noe redusert.

– Vi hadde også litt flaks i den forstand at der de andre lagene rotet seg bort mot antatt svakere lag, der vant vi ofte med ett mål, forteller Kurtovic.

– Flaks og comebacket til Glenn Solberg var helt nødvendig, utdyper han.

LES OGSÅ: Målvaktstrøbbel i DHK

Stoppet medaljeprat

Så bra gikk det i starten at Kurtovic måtte gå inn og jekke ned spillergruppen som tidlig begynte å snakke om medalje.

– Vi var jo ikke akkurat verdensmestere.

Kurtovic kan ikke uten videre love gull den kommende sesongen. Mange av de andre lagene har forsterket med solide tilvekster, og Kurtovic spår at ligaen vil bli et par hakk skarpere.

DHK er selv et av lagene som har forsterket troppen, og det stilles store forventninger til svenske Daniel Lindgren. Klubbens ungdomsprofil forsterkes gjennom 17-år gamle Henrik Jakobsen på streken og bakspiller Fredrik Utengen. Og faller alt på plass, vil polske Robert Stodovnik bli en grei erstatter i mål for Mathias Kolstad Holm som reiser til studier i New Zealand.

Mesterliga-trekning tirsdag

– Jeg kan ikke love et nytt gull, men spillerne som er igjen er blitt bedre, og vi har fått de nye som løfter laget. Spiller vi EHF-cup og ikke mesterliga, noe som gir ti internasjonale kamper ekstra, så skal vi være med, lover Kurtovic.

Trekningen av kvalifiseringen til mesterligaen foregår i dag, og DHK får sine motstandere fra de nasjonale mesterne i Makedonia, Slovakia, Østerrike, Hviterussland, Portugal og Tyrkia. Det eneste som er klart er at de ikke kan møte ZTR Zaporozhye fra Ukraina.

LES OGSÅ: Starter 30 prosent høyere