DRAMMEN: I fjor brukte Solveig Hernandez Vråle 44 minutter på den 3,4 kilometer lange turen sammen med lillebror Christoffer på fire år. I år var 14-åringen fra Sturla kun 14 sekunder bak damevinner Synnøve Brox (54).

SE BILDEGALLERI FRA LØPET PÅ DT+

- Dette var både grusomt og gøy. Når jeg kjente syra presse på rundt halvveis i løpet var det ikke så lett å presse enda mer. Jeg er ikke så flink til å hente ut det aller siste, sa Hernandez Vråle, som brukte 21,07,3 på turen opp til Landfallhytta.

– Vi har vært på samling med Konneruds skigruppe i helgen, og jeg hadde som mål å slå fire jenter derfra. Det klarte jeg, fastslo Hernandez Vråle, som var 24, 5 sekunder foran Tiril Liverud Knudsen, som kom nærmest av de fire skijentene. De to toppet jenter 14–15 år.

Sturlas Synnøve Brox (54) var raskest av samtlige damer opp de 355 høydemeterne. Hun brukte 20.53,1 og perset med sju sekunder.

– Jeg blir bedre med årene, og jeg løp fortest i den siste delen av løpet. Jeg var litt beskjeden i starten, men tok igjen mange etter hvert, sa Brox.

HER KAN DU SE HELE LØYPA MED VIDEO

Mørk kjappest

I herreklassen viste Øystein Mørk (39) suveren form. Lier-mannen, som løper for SK Kraft, brukte 16.18,8. Han fikk solid pes av sambygding Ulf Holmen (41) som løp i mål på 16.25,3.

– Vi vekslet på å lede. Ulf er en råtass når det blir virkelig bratt. Da har jeg ikke en sjanse til å følge han. I de lettere partiene derimot tar jeg innpå. Han ledet på meg etter Stankebakken litt over halvveis, men jeg tok han i de «lettere» partiene inn mot mål, sa Øystein Mørk.

Totalt startet 264 i Landfallhytta Opp, og det er ny rekord. I fjor startet 224.

Rett i bursdag

– Mosjonsløp er noe som virkelig fenger, og da spesielt bakkeløp. Vi er superfornøyd med ny deltakerrekord, sa løpsleder Nancy Aamodt fra Sturla.
Superfornøyd var også Lene Lothe (41) fra Drammens Ballklubb. Hun perset med 24.33,3, vant klasse kvinner 40–44 år.

LES FLERE SAKER PÅ DT+