Sterk opplevelse

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Norges sterkeste menn målte krefter på Bragernes torg fredag kveld.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: På trappetrinnene nedenfor torgseilet sitter muskelmenn på rekke og rad. De er i Drammen for å kvalifisere seg til konkurransen Norges sterkeste mann som arrangeres lørdag i Telenor Arena.

Del på Facebook

-Kunne klart mer

En etter en går de opp for å vise muskler. Først konkurrer de om å løfte en vektstang på 110 kg over hodet, eller Apollon Axel 110 kg som de kaller det selv. Espen Aune klarer flest med åtte repetisjoner. 

- Jeg kunne klart flere, men sparer på kreftene, sier Aune som var favoritt til seieren.

Så er det Farmers walk, det vil si at muskelmennene skal bære 125 kilos vekter 25 meter på tid. Aune blir først utropt som vinner, men så viser det seg at en som hadde kvalifisert seg tidligere på dagen var raskere.

Se bildegalleri av muskelmennene

Favoritt

Til slutt er det velting av traktordekk på tid. Aune er ikke raskest, men gjør det bra, og blir likevel utropt til vinner av kvalifiseringen. Dermed er han klar for Norges sterkeste mann i Telenor Arena på lørdag sammen med 11 andre fra kvalifiseringen.

- Nå er det bare å legge seg tidlig, lade opp til i morgen og håpe at det går bra, sier Aune.

- Har du noen sjanse til å vinne?

- Jeg så faktisk på Nordic Bet for et par uker siden at jeg var tippet som nummer 1. Jeg har hatt tre annenplasser før, så håper jeg kan ta steget helt opp i år, sier Aune optimistisk.

Les flere sportsnyheter på dt.no

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags