DRAMMEN: 2. påskedag gikk den første utgaven av konkurransen Spring Meltdown av stabelen i Drammen Skisenter. I denne railkonkurransen fikk kjørerne bryne seg på en rekke ulike elementer.

Nær 100 påmeldte brett- og twintipkjørere kjempet om førstepremien på 6.000 kroner. Den gikk til snowboardkjører Anders Suua.

Skikjører Vebjørn Enersen (20) gjorde imidlertid alt for å vinne bonusprisen som beste «crowdpleaser». Det lyktes han med.

Gjør alt for damene

Han kastet seg ut det siste hoppet med de fleste saltovariantene som tenkes kan. Publikumsmengden svarte med jubel og applaus.

Vinneren av publikumsprisen får en tur til Stad og Lapoint Surfcamp for to personer. Dermed var det ikke vanskelig for Vebjørn å finne motivasjon. 

- Jeg gjør alt for damene. Da kan jeg ta med meg en søt jente til Stad, sier Enersen til dt.no etter at han hadde vunnet «crowdpleaserprisen».

Alltid vært villmann

20-åringen fra Krokstadelva studerer for tiden til en bachelorgrad i fornybar energi i Sogn og Fjordane. Men hjemme på påskeferie falt det seg naturlig å feire sesongens siste åpningsdag med konkurranse på hjemmebane.

Speakeren omtalte Enersen konsekvent som villmann. Akkurat det er ikke noe hovedpersonen benekter.

- Ja, jeg har kanskje alltid vært litt villmann, var vel kjent som det da jeg gikk i barnehagen også, ler han.

– Folk var helt gærne

 Konkurransen gikk av stabelen på Drammen Skisenters siste åpningsdag for sesongen. Initiavtaker var Alexander Olsen, terrengparksjefen i Aronsløypa. 

– Det var helt sykt nivå! Folk var helt gærne, så vi merket at det var siste åpningsdag for sesongen, sier Olsen.

Han tok initiativ til den unike railkonkurransen for å la ski- og brettfolket ha det gøy og kose seg på siste åpningsdag.

Tidenes påske

Drammen Skisenter kan se tilbake på sesongen vel vitende om at de har brutt en barriere. Aldri tidligere har de hatt flere mennesker i bakken i løpet av påskehøytiden.

– Dette er tidenes beste påske for oss, sier daglig leder Erik Graaberg.

Skisenterets plassering på solsiden gjør at de ofte har problemer når påsken faller sent på året. Men stabile temperaturer, knallvær og, ikke minst, snø har sørget for det gode besøket.

Hver eneste dag i ferien har mellom 800 og 1.200 gjestet anlegget på Åssiden.

Eneste jente

– Det er veldig gøy å være med, imponerende at de har fått til så mye, sier Dina Treland, eneste jente blant nær 100 deltakere.

28-åringen fra Flekkefjord er blant landets beste kvinnelige snowboardere. Hun imponerte også i Drammen med en rekke triksvarianter på de ulike railsene.

Hun kvalifiserte seg også til finalen. Det samme gjorde flere av våre lokale talenter, deriblant skikjørerne Marcus Leyobo og Vebjørn Enersen, samt snowboarder Theodor Braathen.

Jamsession på snø

Finalerundene  foregikk som en jamsession der kjørerne får en halvtime til å imponere dommerne. Selve løypa besto av en rekke elementer, deriblant flere rails, hopp, bokser og en wallride med hull i midten.

Dommerne så etter teknikk, variasjon og kreativitet i kjøringen. Førstepremien var 6.000 kroner. Vinneren får også navnet sitt i gull på en tavle som blir hengende i skiutleien i årene som kommer.

- Vi håper dette blir en årlig tradisjon med «Spring Meltdown», sier konkuuransesjef Alexander Olsen. 

Snowboard vs ski

Initativtakeren bestemte seg for å la snowboardere og skikjørere konkurrere mot hverandre, i stedet for å dele det inn i to klasser.

- Dette er litt for å sette punktum for feiden mellom ski og snowboardkjørere. Dermed gir man også ære til sin egen gren, sier Olsen.

LES OGSÅ: Her går det galt