Ingen medaljer, men mye erfaring

HERRELAGET.  De ble nummer seks i nordisk.

HERRELAGET. De ble nummer seks i nordisk. Foto:

Av

Medaljen uteble, men Drammen Turnforening kom hjem fra nordisk mesterskap i Teamgym med både gode opplevelser og mye erfaring.

DEL

NM-gull i kvinner og miksklassen, i tillegg til sølv i herreklassen gjorde at Drammen Turnforening fikk med samtlige tre lag til årets nordiske mesterskap i Teamgym i svenske Lund.

– Vi var den eneste klubben i hele mesterskapet som klarte dette, hvilket er meget uvanlig i seg selv, sier Simen Bøhm.

Han var trener for de tre drammenslagene sammen med Brian Carlsen og Sara Påhlson. Kun de to beste lagene fra hver nasjon får delta i nordisk.

Kun en gang tidligere har et drammenslag deltatt på dette nivået.

– At vi kvalifiserte lag i alle tre klasser er i seg selv helt fantastisk, og allerede før mesterskapet kunne vi nesten anse oss for godt fornøyd, mener Bøhm.

5. plass som beste

Miks-laget var først ut i en klasse med meget høyt nivå.

– Faktisk rekordhøyt, men den klassen der vi selv mente vi kunne prestere  best, mener Bøhm.

Alle visste at de måtte levere optimalt dersom pallen skulle være innen rekkevidde, og det startet sterkt med en god tumbling-kjøring. Men noen miss i trampett viste seg dessverre å bli dyre.

– Et par små miss i et ellers meget godt frittstående ga oss en 5. plass totalt. Selv om vi ikke nådde helt opp til pallen denne gangen, er det veldig motiverende å se at vi kunne vært der på en prikkfri dag. Og det kommer garantert til å gi blod på tann for et ungt mannskap, hvor de fleste har mange mesterskap foran seg, forteller trener Bøhm.

Kvinnelaget nummer sju

Kvinneklassen var neste, og de gjennomførte en prikkfri tumbling-kjøring, med 18 av 18 hopp til beina. Dessverre skulle det vise seg at også trampett skulle bli det vanskelige apparatet også her, og fire fall koster mange poeng i det internasjonale selskapet. Frittstående gikk imidlertid fint, og kvinnelaget endte på en god 7. plass. De ble beste norske lag, og foran begge de finske lagene, noe som også var målet på forhånd.

De to islandske, svenske og danske lagene ble som forventet for sterke denne gangen,  der islandske Stjarnan virkelig viste ekstremt nivå og endte opp med gullet.

Herrene nummer seks

I herreklassen håpet Drammen på å kunne gi islandske Gerpla kamp om en sjetteplass, det var det mest realistiske for Drammen på en god dag. Gutta leverte en solid innsats i alle tre apparater, og klarte å ta en flott 6. plass, cirka ett poeng foran Gerpla.

– Ekstra gøy er det å se at vanskegraden i trampett er tett på de beste, selv om vi mangler litt i frittstående og tumbling, oppsummer Bøhm. 

Han reiste med et lag med unge gymnaster som er ferske på dette nivået, og kom hjem igjen fra Sverige med mye erfaring.

-Vi må være godt fornøyde med dette. Vi har heller ikke treningsfasiliteter som kan sammenlignes med resten av lagene. Hallen vår er rett og slett er for liten til at vi får trent verken med fullt tilløp, eller med harde landinger slik de er i konkurranser. Så det er litt av en bragd at vi klarer oss så godt som vi gjør i dette selskapet, det skal nesten ikke være mulig, sier Bøhm.

– Dette ga uansett mersmak, og vi vil garantert jobbe knallhardt for å komme med også i neste mesterskap, som kommer til å gå på hjemmebane i Norge.

Her er mikslaget: Mathilde Sørvåg, Nora K. Steingrimsen, Vilde Ellevog, Ingrid Helene H. Hansen, Helene N. Granum, Helle Leirvik, Benjamin Fjerdingstad, Jeppe H. Krogh, Phillip Reffhaug, Andreas Gjørstad, Steffen Olsen og Per Christian S. Fosse.

Reserver: Silje B. Gundersen og Eirik Andre Raanes.

Her er herrelaget: Benjamin Fjerdingstad, Jeppe H. Krogh, Per Christian S. Fosse, Phillip Reffhaug, Andreas Gjørstad, Jens Rødland, Jørgen Bjørnstad, Steffen Olsen og Eirik A. Raanes. Reserver: Ola Nilsen Bikset.

Her er kvinnelaget:Nora K. Steingrimsen, Mathilde Sørvåg, Helene N. Granuro, Silje B. Gundersen, Vilde Ellevog, Ingrid Helene H. Hansen, Oda-Renee Wahlquist og Helle Leirvik.

Reserver: J uliane L. Bjelde og Maiken A. Mediaa.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags