Treneren roser Fossum for jobben han har gjort

TAP I HJEMMEDEBUTEN: Iver Fossum spilte hele kampen da han fikk sin første opptreden på HDI-Arena tirsdag kveld.

TAP I HJEMMEDEBUTEN: Iver Fossum spilte hele kampen da han fikk sin første opptreden på HDI-Arena tirsdag kveld.

Artikkelen er over 4 år gammel

Iver Fossums hjemmedebut for Hannover 96 endte med et knusende tap mot Wolfsburg, men treneren gir huringen godkjent for jobben han har gjort etter han kom til klubben.

DEL

HANNOVER: Tre mål av André Schürrle og ett av Julian Draxler sørget for at Iver Fossums første opptreden på hjemmebanen HDI-Arena ble av det mindre hyggelige slaget.

Hannover 96 skapte omtrent ikke en sjanse og ble mer eller mindre rundspilt fra start til slutt. For 19-åringen fra Hurum ble det etter hvert store rom å dekke og mye løping. Vertene slet med å holde på ballen. Etter å ha opptrått noenlunde samlet store deler av førsteomgang, gikk laget i oppløsning utover i annenomgang.

Iver Fossum fikk egentlig aldri mulighet til å bidra ordentlig offensivt, men han fikk spille hele matchen.

For andre kamp på rad fikk midtbanespilleren starte. Før det har han bare vært i troppen som ubenyttet innbytter to ganger etter overgangen fra Strømsgodset rett før årsskiftet.

- Nå kan han vise sine kvaliteter

Selv om trener Thomas Schaaf var en skuffet mann etter 4-0-tapet, roste han den tidligere Godset-spilleren på pressekonferansen etter kampen.

- Vi vet han har bra teknikk og at han er god til å kombinere. Hans spillestil er interessant for oss fordi han kan sende gode pasninger, sier Schaff på en slags tysk-engelsk.

Thomas Schaaf ble trener for Hannover 96 omtrent samtidig som Fossum kom til klubben. Han mener 19-åringen ikke var i bra nok fysisk form da han kom til Tyskland, og at han har manglet tempo i spillet sitt.

Schaaf er imidlertid fornøyd med hvordan lysluggen har jobbet på trening. Derfor var det fortjent at han fikk sin debut sist lørdag.

- Nå kan han spille og vise sin kvaliteter, han gjør en god jobb, sier treneren.

Viktige bunnkamper

Schaaf, som både har spilt og trent Werder Bremen, lot imidlertid være å svare på Drammens Tidendes andre spørsmål - om Fossum kan regne med å få mye spilletid resten av sesongen.

Hannover 96 skal ha fått litt optimisme inn i troppen igjen etter lørdagens overraskende 2-1-seier borte mot Stuttgart. Før det hadde rødtrøyene tapt åtte kamper på rad.

I regnværet på HDI-Arena ble det nok en nedtur.

Etter 24 spilte kamper ligger Fossums klubb helt sist i den tyske toppdivisjonen. Lørdagens kamp mot Werder Bremen blir uhyre viktig. Werder Bremen spiller sin 24. seriekamp i morgen. Før den kampen er spilt ligger Hannover 96 fire poeng bak. I løpet av mars skal Fossum og co. også møte Eintracht Frankfurt, som også er med i bunnstriden. Med én kamp mindre spilt har de seks poeng mer enn Hannover 96.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken