Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om tippeligaspill med Mjøndalen

Artikkelen er over 9 år gammel

Adrian Paul står opp klokken 06.00 hver dag for å nå drømmen om å bli en gigant i treningsbransjen og spille i Tippeligaen med Mjøndalen.

OSLO: 31-åringen gjorde comeback i brunt sent i fjor høst. Ett år etter at han egentlig ga seg med fotball, fordi hobbyen ble for tidkrevende ved siden av jobben som personlig trener (PT) og daglig leder i to firmaer som satser hardt inn trening.

2. påskedag serieåpner Paul og MIF i 1. divisjon med bortekamp mot Alta.

– Jeg har ikke fått noe mer tid nå, men jeg er blitt flinkere til å prioritere, sier Paul.

Han tror rett og slett det er sunt å ha noe annet enn fotball å tenke på for unge gutter.

– Det er ikke bra å ligge til langt utpå dagen, og bare ha fotballen å konsentrere seg om. Det er sunt å stå opp om morgenen og jobbe.

Paul har faktisk ansatt lagkamerat Fredrik Gulsvik, og skryter av den jobben spisskonkurrenten gjør.

– Han har aldri jobbet tidligere, akkurat som Pål (Kirkevold). Det var sikkert tøft å stå opp om morgenen, men jeg tror det er bra, og jeg tror også man blir lurere av å jobbe litt.

LES OGSÅ: MIF-Hansen mener han aldri har hatt en bedre tropp

Gulsvik trives, og slenger noen kommentarer til sjefen underveis i intervjuet på World Gym i Akersgata.

– Adrian er på mobil konstant, eneste gang han ikke snakker i telefon er når vi trener. Ellers snakker han fra vi reiser fra Oslo til Mjøndalen, og fra vi går ut av garderoben på Vassenga og til vi er tilbake igjen, sier Gulsvik.

– Men det er jobb da, kontrer Paul.

Seriøs hobby

Som nevnt – han tror det er bra at MIF-spillerne jobber ved siden av ballsparkingen. Selv om han selvfølgelig ser poenget med at mer trening vil gjøre spillerne enda bedre.

– Ja, men samtidig er det ikke langt opp til toppen av 1. divisjon for oss. Mjøndalen har vist år etter år at det er mulig å bli god uten mye penger. Drømmen min er å spille Tippeliga med Mjøndalen. Kun med Mjøndalen. Jeg tror vi kan klare det i løpet av dette tiåret, sier Paul.

Med alvor i stemmen. Selv er han klar på at han må trene mye skadeforebyggende. Han har en muskulatur som gjør ham hurtig, men også sterkt skaderammet. Strekker har ødelagt mye for den sympatiske haldenseren.

Derfor trener han nå annerledes enn tidligere.

– Før var fotballen bare en hobby jeg stakk innom. Nå er det blitt en seriøs hobby. Jeg ble motivert til å satse hardere på grunn av den utviklingen klubben har vært igjennom. Laget er blitt mye bedre de siste par årene.

Paul kom til Nedre Eiker foran 2006-sesongen. Da spilte laget i 3. divisjon. Etter ett år der, to i 2. divisjon og to i 1. divisjon, ga spissen seg for halvannet år siden. Nok var nok.

LES OGSÅ: Nytt MIF-stadion 28. april

Ni kilo lettere

I fjor var planen å stille opp i NM i fitness. Paul pumpet jern, bygde kropp, og ble både stor og definert. Men; han glemte å melde seg på i tide til mesterskapet. Isteden ble det litt fotball i MIF, og etter 2–3 kamper på tampen av sesongen var han helfrelst på fotball igjen.

Og det var da han innså at det han hadde gjort tidligere ikke holdt lenger. Nivået hadde hevet seg, spillere MIF ikke var i nærheten av å kunne lokke til klubben, er nå der.

– Mest av alt manglet jeg fotballutholdenhet. Jeg har alltid bygget kropp, men hva skal en fotballspiller med det? Nå har jeg ikke rørt en vektstang annet enn når jeg skal hjelpe kundene mine siden november.

LES OGSÅ: Et varsel om en jubelsesong

Dermed har kiloene rast av. Den 173 centimeter høye karen er nå nede i 77 kilo, ni kilo under fjorårsvekta. Perser på 155 kilo i benkpress, 195 i dyp knebøy og 220 i markløft er han ikke i nærheten av nå.

– Jeg har løpt og trent funksjonell styrke utenom fotballen.

Rastløs

Strong man-øvelser, cross fit og andre styrkeøvelser uten vekter har gjort musklene mer utholdende og kroppen annerledes. Konseptet er noe han satser sterkt på gjennom Bislett Challenge, et datterselskap av Optimal Trening A/S, som skal være Norges største

PT/kompetansesenter innen trening. Kundegruppen er mennesker som både har råd og er litt «helsefriker». Paul er på eiersiden og er daglig leder i begge firmaer.

– Det bor en gründer i meg, jeg blir rastløs om jeg ikke har noe å gjøre. Derfor hadde det ikke passet meg bare å spille fotball. Nå har jeg livet mitt i Oslo, og fritiden min i Mjøndalen, ler Adrian Paul.

LES FLERE SPORTSNYHETER HER

Kommentarer til denne saken