NEDRE EIKER: Etter en ellevill fotballkamp på Mjøndalen stadion er bruntrøyene klare for Tippeliga-spill i 2015.

Brann ble sendt hjem fra Nedre Eiker med et ydmykende 0-3-tap, og dermed vant Mjøndalen 4-1 sammenlagt. 

– Vinner fortjent

Det betyr at Brann må ta den tunge turen ned i 1. divisjon, mens Mjøndalen møter Molde, Rosenborg og Strømsgodset neste år. 

Målscorere for Mjøndalen var Vamouti Diomande og Sanel Kapidzic (2). 

– Jeg syntes vi var så overlegne at jeg bare ventet på at dommeren skulle blåse av kampen. Vi spilte ålreit i første omgang, men kontrollerte kampen i andre omgang. Jeg er imponert over guttene, og vi vinner kampen fullt fortjent, sier MIF-trener Vegard Hansen til TV 2 etter kampen.

LES REFERAT: VI FULGTE KAMPEN LIVE

Brann-press

Rammen var satt før avspark: Fullsatt Mjøndalen stadion (2.500), «Branna slå» for fulle halser og pyro som røykla gressmatta i minuttene før Svein Oddvar Moen blåste igang. 

Kampens første mulighet var det Brann som stod for, da Erik Huseklepp fant Kasper Skaanes inne i MIF-feltet. Målscoreren fra Brann i helgen maktet imidlertid ikke å få kula mellom stengene. 

Samme mann tuppet utenfor bare et par minutter seinere, og da også Amin Askar testet skuddfoten fra 18 meters hold, var det ingen tvil om at gjestene fra Bergen hadde initiativet i starten. 

Alle rødkledde på Mjøndalen stadion ropte på straffespark etter et kvarter. Høyest ropte Azar Karadas, som mente han ble revet over ende av Morten Sundli inne i feltet. Reprisene viste derimot at ingen av de to midstopperne var for uskyldige å regne. 

Vertenes første antydning til sjanse kom etter snaut 20 minutter, da Vamouti Diomande sendte Sanel Kapidzic på vei mot Brann-målet. Danskens førstetouch var dessverre av det upresise slaget, men han vant en corner. 

Og da ble det virkelig farlig. 

LES OGSÅ: Sørgende og fulle Brann-supportere

Pauseledelse

For på bakre stolpe stod toppscorer Kapidzic helt alene. Fra fire meter styrte han headingen mot mål, men traff akkurat der han ikke skulle treffe - nemlig der Brann-keeper Øystein Øvretveit befant seg. Branns unge reservekeeper vartet opp med en god beinparade. 

Med snaue halvtimen på stadionuret var bruntrøyene svært nærme nok en gang. Igjen var det Joackim Olsen Solberg som slo inn, denne gangen på et frispark. Etter litt klabb og babb ble det corner, denne gangen fra høyresiden. 

LES OGSÅ: Bråk blant Brann-fansen

Alle gode ting er tre

For på «Jokkes» tredje dødball satt 1-0-målet fra Mjøndalen. Corneren ble perfekt slått inn, og på første stolpe stanget Sanel Kapidzic inn ledermålet fra kloss hold. 

Initiativet Brann hadde det første kvarteret forsvant som dugg for solen. 

Riktignok fikk Marcus Pedersen en gigantisk mulighet til å stange inn utligningen like før pause, men selv om han fikk innlegget servert på sølvfat fra Fredrik Haugen, klarte ikke den tidligere Godset-spilleren å omsette sjansen til scoring. 

Amin Askar prøvde seg også én gang til fra utenfor 16-meteren før pause, men det var bruntrøyene som gikk i garderoben med ledelse etter 45 spilte minutter.

LES OGSÅ: Gratulér MIF med opprykket!

Sjokkmål fra MIF

Andreomgangen startet som den første: Med Brann-trykk mot Mjøndalens mål. Samtidig var bruntrøyene tidvis farlige på kontringer. Likevel uteble de helt store sjansene. 

Så scoret jaggu Mjøndalen igjen. 

I det 64. minutt fikk Vamouti Diomande ballen på venstrekanten. Der var det fryktelig mye plass, akkurat så mye som ivorianeren trengte. Han satte fart inn mot Brann-mål, og fyrte av et skudd mot nærmeste hjørne. 

Avslutningen vinner ingen pris på Gullball-utdelingen, men det nok kraft i den til å overliste Øystein Øvretveit i Brann-buret. 

Da gikk Mjøndalen stadion av hengslene. 2-0, og det luktet Tippeliga i Nedre Eiker. 

– Stort å komme på tekst-TV

Alle forventet et enorm press mot MIF-målet. Den gang ei. 

For bare tre minutter seinere skallet Kapidzic inn 3-0 på nøyaktig samme vis som den første scoringen. 

Da luktet det ikke bare opprykk. Det smakte Tippeliga. Fra Ytterkollen til Steinberg og fra Åsen via Solløs til Elvestien mellom Nybrua og Gamlebrua. 

– Dette er fantastisk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Vi hadde troen på det fra start og at Brann kunne slås. Etter den første kampen trodde vi enda mer på dette. Nå føles det bare fantastisk, sa tomålsscorer Kapidzic til TV 2 etter kampen.

– Jeg er så glad nå. Før kampen ønsket jeg så gjerne å score, og Gud ga meg dette målet, sa Vamouti Diomande, som scoret det 2-0-målet.

Kaptein Mads Hansen var ikke mindre glad.

– Det er ikke så mange år siden jeg kom hit. Da var klubben i 3. divisjon. Nå er vi i eliteserien. Det er litt klisjé, men dette er noe man bare drømmer om. Det er ikke alle forunt å være med på en sånn reise. Jeg husker da vi rykket opp til 2. divisjon, så var det stort at vi kom på tekst-TV, sa han.

At noen hissige Brann-tilhengere skapte kvalme ved å kaste bluss ut på banen var ikke nok til å ødelegge festen for MIF-supporterne.