DRAMMEN: En av grunnene til at Myggen har valgt å gjøre et nytt comeback, er vennskapet med Jarle Finnestrand i Drammen Fotballklubb.
Finnestrand er assistenttrener i den hardt prøvde 2. divisjonsklubben.

Vennegjeng

Ifølge Finnestrand er det ytterligere tre årsaker til at Myggen nå velger å gjøre comeback, bare drøye to måneder etter at han ga seg i Start. Før comebacket hos Sørlandets fotballstolthet sommeren 2008 hadde ikke Myggen spilt for noen klubb siden 2004.

Tidligere har han blant annet spilt for Panathinaikos og det norske landslaget.

– Erik elsker fotball, og klarer ikke å la være. Som han sier selv, sporten har en spesiell tiltrekning på ham.

– Når han er kommet i så god form, og tilbake på det nivået han er på etter så mange år, ville det være for dumt å gi seg helt.

– Det er en kul greie han gjør sammen med kompisene Bernt Birkeland og Azad Moradi.

(Artikkelen fortsetter under Myggen-sangen)

Til alle DFK tilhengere, denne sangen må læres. (Husk bløde konsonanter)

Fire forsterkninger

For Myggen er ikke alene om å være klar for Drammen Fotballklubb. De to nevnte spillerne er også klare, i likhet med Niklas Wilkinson. Birkeland har ikke spilt på mange år, men har tidligere blant annet spilt sammen med Myggen i Start.

– Han er nok den av dem som er i best fysisk form, og en spiller som kan spille på alle plasser.

– Azad spiller på streetlandslaget, og Manglerud Star. Han har en fantastisk ballkontroll og stor fart.

Wilkinson er egentlig fra Konnerud, har spilt juniorfotball i Odd, men kommer nå fra Notodden der blant annet skader har gjort at ikke har lyktes.

Snakket lenge

Men det er Myggen som er rosinen i pølsa. Finnestrand har lenge snakket med 38-åringen om mulighetene for spill i blå drammenstrøye.

– Jeg, Erik og Bernt er kompiser og har pratet løst og fast om dette. Det skjøt fart litt etter at Myggen ga seg i Start. Jeg fleipet om at han måtte holde seg i form, men akkurat der og da var Erik mett.

Nå er imidlertid sulten på vei tilbake.

Finnestrand tror Myggen kan tilføre laget en hel masse. Bare ved sin tilstedeværelse og aura mener assistenttreneren at de øvrige spillerne vil løfte seg.

– Ingen vil vel slå en dårlig pasning til Erik, eller la være å gå på det ene løpet. Han kan tilføre masse rutine, erfaring og kreativitet. Han er også en stor lederskikkelse med en aura rundt seg som er helt enorm, sier Finnestrand som også mener hele støtteapparatet har masse å lære av den profilerte fotballkunstneren.

PS! Finnestrand tror ingen av nykommerne kommer til å spille dagens hjemmekamp mot Lyn 2 på Marienlyst (19.00). I den må man klare seg uten kaptein Mats Frøshaug som har pådratt seg et brudd i foten og er ute for sesongen.