Grøttland var trener for Drammen FK da de forgjeves prøvde å samle byens mange lag under ett satsingslag. Nå er han spillerutvikler i Buskerud Fotballkrets og liker ikke utvikling.

– Det blir et for stort gap bak Strømsgodset og et stort minus for drammensfotballen at det ikke er flere lag i 2. divisjon. Ikke et vondt ord om Spa/bra. De har fortjent plassen i 3. divisjon, men jeg skulle ønsket meg flere lag.
Det fungerte verken for tradisjonsrike klubber som Åssiden og Konnerud, så vel som nyvinningen Drammen FK. Grøttland har ikke gitt opp tanken helt om en velfungerende
samarbeidsklubb.

– Disse klubbene er flinke på grasrotnivå, men spørsmålet er vel heller om de burde vurdert å samles om ett A-lag som kan hevde seg. Vi forsøkte det med Drammen FK i fjor, men ingen ville oss noe godt. I stedet ble vi konkurrert ut av tredjedivisjonsklubber. Det er mange klubber som må takke seg selv for det som skjer. De tar livene av hverandre og til slutt er det ingen igjen.

Med mange lag i samme divisjon ligger det trolig til rette for yngre spillere som ønsker å utvikle seg i 4. divisjon.

Grøttland håper klubbene nå benytter anledningen til å satse på egne talenter.

– I et spillerutvekslingsperspektiv er det ikke et «must» å ha mange tredjedivisjonslag fra Drammen. Det viktigste er å ha én eller to klubber med en bevisst strategi på spillerutvikling.