Fant seg nytt mål

PAKKER SAMMEN. Målvakten Mathias Kolstad Holm tar ikke med seg håndballbagen når han i juli reiser til studier i New Zealand. Da skal han bare være student fram til jul. <B>FOTO: </B>ROY JOHNSEN

PAKKER SAMMEN. Målvakten Mathias Kolstad Holm tar ikke med seg håndballbagen når han i juli reiser til studier i New Zealand. Da skal han bare være student fram til jul. <B>FOTO: </B>ROY JOHNSEN

Artikkelen er over 9 år gammel

Mathias Kolstad Holm fikk et tilbud han ikke kunne si nei til, og målvakten forlater DHK ved sesongslutt.

DEL

n DRAMMEN: DHK – målvakten fikk, som en av to norske studenter, tilbud om å studere et semester ved prestisjeskolen Aukland University of Technology i New Zealand, og Kolstad Holm takket ja etter å ha tenkt seg om et par dager.
– Det er en sånn en gang i livet-sjanse, men jeg vurderte det faktisk opp mot å fortsette og spille håndball neste sesong, forteller Kolstad Holm.
23-åringen hentet hjem tre premier som beste student fra bachelorstudiet ved BI i Drammen, og nesten halvveis ut i masterstudiet til siviløkonom ved BI i Oslo, kom den hyggelige beskjeden fra down under.
Tidlig i juli setter han seg på flyet til New Zealand, og 12. juli begynner studiene.
POPULÆRT
– Det er veldig rift om de to plassene, og en slik sjanse byr seg ikke så ofte. Det er et populært universitet å studere ved, sier Kolstad Holm.
Han ble plukket ut etter studieresultatene, cv og et motivasjonsbrev han skrev.
– Det er en skole og et studie det tar seg bra ut å ha på cv`en, røper han.
Det morsomme er at storebror Ole Morten i sin tid, som den eneste norske studenten, ble håndplukket til det samme studiet og det samme universitetet da han gjennomførte sin siviløkonomiutdannelse.
Broren Magnus, med to premier som beste student ved BI i Drammen, valgte ikke den samme veien. Han valgte California og Birkley.
Mathias har ikke tenkt å finne seg noen håndballklubb i Aukland, og gleder seg veldig til bare å være student.
– Jeg har alltid kombinert skolegang og utdannelse med idrett, og tatt de hensynet jeg har måttet. Nå skal jeg være bare student, og ser veldig fram til å ta del i alt det det akademiske livet byr på av opplevelser.
HJEM TIL JUL
Etter planene kommer han hjem til jul, og da har han tenkt å kjempe seg tilbake på laget til DHK.
Et DHK som nå har startet letingen etter en erstatter for Kolstad Holm. Foreløpig har de ikke kikket lenger enn til St. Hallvard. Målvakten Kjetil Lunda er under kontrakt med eliteserieklubben, men er lånt ut til laget som i april skal ut i nok en kvalifisering til 1. divisjon.
– Vi har snakket med Kjetil om situasjonen, bekrefter Eivind Nygård, daglig leder i DHK.
I helgen ble det for øvrig formelt klart at Haugaland-spilleren Fredrik Utengen er klar for DHK. Han skrev under en toårskontrakt.
Tekst: Roy Johnsen
roy.johnsen@dt.no
Det er en skole og et studie det tar seg bra ut å ha på cv`en.
MATHIAS KOLSTAD HOLM
DHK-MÅLVAKT

Artikkeltags