- Vi var et mye bedre lag i dag, smilte en meget godt fornøyd Solberg-kaptein Kjetil Johansen, som ble tremålsscorer i naboduellen.

Mjøndalen ville vise det fulltallige publikumet at de brune fortsatt kunne spille jevnt med erkerivalen. Jonas Pettersson kjørte solo, og var nære 1-0 i åpningskvarteret, og med litt flyt kunne bruntrøyene ledet 2-0 etter et kvarters spill. Istedenfor var det Solberg som tok ledelsen 1-0. Kjetil Johansen var på rett plass, da MIF-keeper Kenneth Lauritzen ga retur på et skudd fra Erik Wam.

Samme Johansen tok vare på nok en retur og ordnet 2-0 etter at Simon Stavis skjøt straffeslaget i stolpen og ut.
-Det var tilfeldig at jeg scoret de tre målene. Min beste prestasjon var pasningen til 3-0 målet (Simon Stavis), sier Kjetil Johansen som serverte ballen på et sølvfat til Stavis.

Stor prestisje. Med rundt 800 tilskuere på kampen, og med kø hos billettøren, så er det fortsatt god interesse rundt nabokampene mellom Eiker-rivalene på 2. juledag.
Og prestisjen, lagene og spillerne er der i fullt monn.

-Det å vinne 2. juledagskampen er veldig viktig. Hadde vi tapt i dag, hadde jeg dratt hjem for å grine, sier Solbergs midtbanemotor Kjetil Johansen med et litt fleipende smil om munnen.

Solberg har i år kanskje den beste midtbanen i norsk bandy på mange år. Ikke rart at laget har full kontroll på det som skjer på midtbanen. Spillere som Marius Austad, Thomas Moen og Kjetil Johansen gjør nesten som de vil i perioder mot motstanderne.
-Unødvendig at vi gir dem baklengsmålene mot slutten. Vi ble litt for komfortable, sier skøytesterke Marius Austad som selv lå bak tre av målene mot NIF.
Samtidig så var det akkurat det som ble bruntrøyenes beholdning.
- At vi scoret seks mål får være kampens pluss for oss, sier MIF-trener Jack Johansen, som innså at Solberg vant fortjent.
-Solberg er bedre enn oss. Men hadde vi hatt flaks i starten, hadde vi hatt 2-0, og da hadde vi rystet dem litt. Vi detter av, og SSK bare maler og maler på, sier MIF-treneren.

Ikke fornøyd. Solberg vant klart, men var ikke fornøyd med prestasjonene på isen.
- Hadde vi fortsatt med spillet vårt helt ut, så hadde det vært veldig bra. Men vi vant og det er det viktigste, understreker en glad SSK-trener Moen.
Mange håpet på noen raske mål av MIF etter pausen. Men det var Solberg som gjorde to mål rett etter hvilen, og med 6-0 var kampen definitivt avgjort. Da hjalp det lite at MIF-talentet Alexander Cras gjorde hele tre mål på slutten av kampen, og er et bevis på at også MIF begynner å få fram egenproduserte talenter.