Slik går det i de lavere divisjoner

I TOPPEN: Marcus Næslund Haugland (først) og DBK er i toppsjiktet i 4. divisjon.

I TOPPEN: Marcus Næslund Haugland (først) og DBK er i toppsjiktet i 4. divisjon. Foto:

Sesongen går mot slutten i de lavere divisjoner i den lokale fotballen. Det gjenstår fortsatt mye spenning.

DEL

DRAMMEN: Her er oversikten:

3. divisjon menn:

1 3. divisjon for menn er Vestfossen klare for nedrykk. Dette gjelder avdeling 4, og her ligger Strømsgodset 2 trygt plassert litt over midten på tabellen (6. plass) – kan verken rykke opp eller ned. I avdeling 2 kjemper Mjøndalen 2 for å redde plassen. To runder før slutt ligger på 10. plass, men det er kun tre poeng ned til Grei på nedrykksplass (12. plass). Lørdag spiller de brune en avgjørende kamp hjemme mot Halsen som er på 11. plass to poeng bak Buskerud-laget.

2., 3. og 4. divisjon kvinner:

Lier rykker ned fra 2. divisjon for kvinner, mens ingen lokale lag rykker opp fra 3. divisjon VBT (Buskerud, Vestfold og Telemark). Lier 2 flyttes ned i 4. divisjon siden Lier 1 som nevnt rykker ned. Åssiden ligger på 9. plass, og har gode sjanser til å holde plassen. Men det er per nå usikkert hvor mange lag som går ned. Stoppen er klare for opprykk til 3. divisjon.

4. divisjon menn:

Åssiden er i føringen i 4. divisjon menn Buskerud. Det gjenstår to serierunder, og ÅIF har ett poengs forsprang på Modum. Tre poeng bak der ligger Drammens Ballklubb, som også har en sjanse til å vinne serien. Lørdag møtes Åssiden og DBK til et durabelig lokaloppgjør på Åssiden stadion. Vinneren av 4. divisjon skal møte nummer én i 4. divisjon Telemark som er Urædd i kvalifiseringsspill om opprykk.

Steinberg ender på 13. plass og er klare for nedrykk til 5. divisjon, mens Birkebeineren på plassen over er i stor fare for nedrykk. IBK er avhengig av at både MIF 2 holder plassen i 3. divisjon, og at Åssiden/Modum/DBK rykker opp for å fornye kontrakten på nivå fem. Skulle MIF 2 rykke ned og Åssiden/Modum/DBK misse opprykk så rykker også det laget som ender på 11. plass i 4. divisjon ned. Stoppen innehar den plassen i øyeblikket, men også Huringen, Solberg og Hallingdal kan havne der.

5. divisjon menn:

Åskollen er for lengst klare for opprykk i 5. divisjon. Haugfoss og Sande/Nordre Sande kjemper om den andre opprykksplassen. Også her er det to runder igjen, og søndag kan det avgjøres. Da møtes nemlig nettopp Haugfoss og Sande/Nordre Sande. Haugfoss har ett poengs forsprang og kan være klare for opprykk med seier. Slemmestad har også en teoretisk sjanse til opprykk. Nedrykk styres av hvor mange lag som kommer ned fra 4. divisjon.

PS! DBK 2 ligger i toppsjiktet og kan ta den andre opprykksplassen, men kan ikke rykke opp så lenge DBK 1 er i 4. divisjon. Sistnevnte har imidlertid en liten mulighet til opprykk til 3. divisjon.

6. divisjon menn:

Hokksund (6. divisjon avdeling 1) og Stoppen 2 (6. divisjon avdeling 2) er klare for opprykk, men Stoppen 2 må bli i 6. divisjon hvis Stoppen 1 rykker ned i 5. divisjon. Svelvik 2 rykker i så fall opp i stedet.

Artikkeltags