MIF sjokkåpnet og vant Ælv Classico

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en blytung start i serien, bråvåknet Mjøndalen som sjokkerte SIF på Marienlyst fredag. Bruntrøyene vant Ælv Classico 3–2.

DEL

DRAMMEN: Det har blitt fyrt lenge, og fredag kveld møttes endelig erkerivalene Strømsgodset og Mjøndalen i eliteserien for første gang siden høsten 2015. Godset tok imot bruntrøyene på et stappfullt Marienlyst stadion.

Men det var gjestene som åpnet best. Mjøndalen sjokkerte hjemmelaget ved å ta ledelsen to ganger, og gikk til pause med 3–1. Mustafa «Mos» Abdellaoue reduserte for Godset i 2. omgang, men drammenserne klarte aldri å sette en tredje scoring som sikret poeng.

– Utrolig deilig. Dette kommer til å få ettervirkninger i buskerudfotballen. Mjøndølingene er så stolte som de antakeligvis aldri har vært før, sa Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.

På spørsmål om hva han mener med ettervirkninger, svarer han:

– Det er en frykt i Drammen for å tape mot Mjøndalen. Jeg tenker ikke på trenersparking eller noe i den duren, men det handler om selvtilliten og selvfølelsen. Vi har blitt pissa på før. Det er det slutt på nå.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var naturlig nok en slagen mann etter nederlaget.

– Dette er blytungt. Vi får som fortjent, når vi er veldig dårlige i første omgang. Vi henger ikke sammen som et lag i det hele tatt, en veldig skuffende prestasjon fra vår side. Dette var et stort tilbakeskritt fra det vi har gjort i det siste, sa BP til Eurosport etter kampen.

Hjemmelaget har hatt en god sesongstart, og sto med fire poeng etter en seier (Haugesund) og en uavgjort (Brann) i de to første seriekampene. MIF startet trått og var eliteseriens bunnlag med 0 poeng før naboduellen. Mjøndalen tapte for Vålerenga og Bodø/Glimt i sesongens to første kamper.

– Den kuleste kampen

– Dette er er den kuleste kampen i år. Vi skal gi alt, er et bedre lag og skal vinne, sa Lars Vilsvik til Eurosport før kampen.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir fullt kjør, sa Marcus Pedersen. Han forventet en tøff åpning, men at Strømsgodset ville ta over etter hvert.

– Jeg måtte stå over i 2015, og denne kampen var nesten grunn god nok til å returnere til Mjøndalen. De fleste tenker at det blir trøkk og kriging, sa Stian Semb Aasmundsen til Eurosport.

MIF-trener Vegard Hansen sa følgende til TV-kanalen før avspark:

– Vi vet hvordan Godset spiller, og skal prøve å hindre det. Vi skal prøve å gå høyt på dem.

To corner-mål

MIF gikk friskt ut, og møtte Godset høyt i banen de første fem minuttene. Men det ble aldri farlig. Godsets Kristoffer Tokstad slo en lur stikker mot Mos Abdellaoue etter seks minutter, men SIF-spissen fikk ikke helt kontroll på kula.

Ett minutt senere var det MIF som viste seg fram. Sondre Liseth skjøt ballen over mål fra rundt 16-meter. Rett etter viste Mjøndalen fram sine dødballkvaliteter. Sondre Solholm Johansen stanget inn 1–0 etter et hjørnespark fra Joackim Olsen Solberg.

Så sa det pang på en Godset-corner. Lars Sætra stanget inn 1–1 etter et godt slått hjørnespark fra Lars Vilsvik.  Etter snaue kvarteret leverte Vilsvik en ny god pasning som Mos stusset utenfor. 

To MIF-mål

Viljar Myhra måtte gi retur på et skudd fra MIF-kaptein Christian Gauseth etter 19 minutter. Ballen havnet hos Stian Semb Aasmundsen som banket inn 2-1-ledelse til bruntrøyene.

Like etter hadde Mos en solid sjanse, men headingen ble reddet av Julian Faye Lund i Mjøndalen-målet.  Etter drøye halvtimen vartet Mjøndalen opp med to gode sjanser. Tonny Brochmann og Sondre Liseth fyrte av hvert sitt skudd, men mål ble det ikke.

Men Olivier Occéan gjorde ingen feil etter 40 minutter, og stanget inn 3–1 etter en god pasning fra Joackim Olsen Solberg. Dermed gikk gjestene til pause med en to måls ledelse.

– Vi skal peise på videre i 2. omgang. Jeg fikk overraskende lite trykk fra lillegutt på topp, sa Sondre Solholm Johansen til Eurosport i pausen.

– Det er helt forferdelig. Vi må nullstille i pausen og skal kjøre på. Det ser ut som vi er redde, sa Lars Sætra til Eurosport i pausen.

– Var syltynt

– Vi har vært flinke til å stenge dem av, men nå kommer de nok til å ta oss litt, sa MIF-trener Vegard Hansen til Eurosport i pausen.

– Dette var syltynt, og vi må heve oss, fastslo SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Mjøndalen hadde mest fart på kula, og fortsatte å skape hodebry for SIF det første kvarteret etter sidebytte. Godset fikk frispark etter 61 minutter, og kaptein Jakob Glesnes fyrte av en kanon som gikk gjennom muren og like utenfor.

Mos reduserte

Mos Abdellaoue luktet mål like etter og pirket inn en redusering til 3–2 i det 64. minuttet. Ballen ble slått fra Kristoffer Tokstad til Marcus Pedersen som la ned til Mos.

Lars Vilsvik og Mos hadde to store muligheter til å score drøyt ti minutter før full tid, men de maktet ikke å få ballen i mål. Like etter hadde også Amahl Pellegrino en stor sjanse uten å lykkes.

Mos hadde en gedigen mulighet til å utligne på overtid, men spissen traff krysstanga før ballen gikk ut.

Mjøndalens forrige borteseier i Eliteserien kom mot Lillestrøm i 1992. Bruntrøyene vant 2–1 for 27 år siden.

NB! Strømsgodset tar turen til Trondheim for å møte Rosenborg 2. påskedag, mens Mjøndalen tar imot Tromsø på Consto Arena. Begge kampene begynner klokken 18.00.

Kampfakta Strømsgodset-Mjøndalen

Fotball. Eliteserien menn:

Strømsgodset-Mjøndalen 2-3 (1-3)

Marienlyst, 8.505 tilskuere

Mål: 0-1 Sondre Solholm Johansen (8), 1-1 Lars Sætra (12), 1-2 Stian Semb Aasmundsen (19), 1-3 Olivier Occean (40), 2-3 Mustafa Abdellaoue (64)

Målsjanser: SIF 6, MIF 6

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad

Gult kort: Marcus Pedersen, Stian Ringstad, Amahl Pellegrino, Latrs Sætra,SIF,  Joackim Olsen Solberg, Christian Gauseth, MIF

Innbytte SIF: Amahl Pellegrino fra 73. min. for Kristoffer Tokstad. Mounir Hamoud fra 90. min. for Lars Sætra

Innbytte MIF: Akeem Latifu fra 51 min. for Olivier Occean. Vetle Dragsnes fra 70. min. for Fredrik Brustad. Alfred Scriven fra 87. min. for Sondre Liseth


SIF:

Viljar Myhra

Lars Vilsvik

Jakob Glesnes

Lars Sætra

Jonathan Parr

Kristoffer Tokstad

Johan Hove

Yacouba Sylla

Stian Ringstad

Marcus Pedersen

Mustafa Abdellaoue

MIF:

Julian Faye Lund

William Sell

Quint Jansen

Sondre Solholm Johansen

Joackim Olsen Solberg

Christian Gauseth

Stian Semb Aasmundsen

Tonny Brochmann

Fredrik Brustad

Sondre Liseth

Olivier Occean

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken