Gå til sidens hovedinnhold

Solberg rykket opp etter drømmetreff

Artikkelen er over 3 år gammel

Susanne Agdestein (16) og Aurora Thaqi (25) leverte to drømmeskudd da Solberg sikret opprykk til 3. divisjon sist uke. Åssiden 2 ble slått 5–1 på bortebane.

DRAMMEN: Dermed er det ingen som kan ta fra Solberg tabelltoppen i 4. divisjon. Neste sesong spiller SSK i divisjonen over, og er nå blant distriktets fire beste kvinnelag.

– Opprykk har vært målet hele sesongen, så dette var moro. Det har vært gradvis økning på spillet. Jeg synes jentene har tatt veldig bra steg utover. Vi har en fin blanding av unge og godt voksne. Nå tror jeg vi fint skal klare å bite oss fast i 3. divisjon. Jeg vet ikke helt hva som er der, men dette blir moro for jentene og Solberg, sier SSK-trener Stian Gaathaug.

LES OGSÅ: 15-åringer jublet for mål i A-lagsdebut

Vil rykke opp til 2. divisjon

Han utelukker ikke at de svarte og hvitkledde kan rykke opp til 2. divisjon på litt sikt.

– Får vi noen forsterkninger kan vi kjempe om opprykk til 2. divisjon etter hvert. Det er veldig bra rekruttering i Solberg, forteller Gaathaug.

Åssiden 2 holdt SSK til 1–1 i en drøy omgang, men etter 62 minutter sendte 16 år gamle Susanne Agdestein Solberg-jubelen i taket med et drømmetreff fra 20 meter.

– Jeg så at det var en mulighet og bare klinte til på skuddet. Det var utrolig godt å se ballen gå inn, og det var veldig gøy å spille i dag. Men vi pælmet litt for mye ball i starten. Det er veldig gøy at det blir opprykk nå, forteller Susanne Agdestein.

Saken fortsetter under bildet!

 

LES OGSÅ: Damene strømmer til Åssiden

- Fikk drømmetreff

17 minutter senere leverte rutinerte Aurora Thaqi nok en perle, og sikret 3–1. Assistenttreneren, med tidligere spill for Konnerud, traff også godt fra rundt 20 meter.

– Det var et drømmetreff etter omtrent hundre sjanser. Endelig så satt den. Det er veldig gøy å rykke opp i det første året mitt med Solberg. Nå skal vi bite oss fast der oppe, fastslår Aurora Thaqi.

Solberg har 43 poeng etter seieren, og topper divisjonen med fem poeng til Lier 2. Lagene har en kamp igjen å spille. SSK har igjen ROS borte, mens Lier 2 tar imot Stoppen hjemme i siste runde.

Åssiden 2 kjempet tappert i oppgjøret, og tok ledelsen etter mål av Siri Marie Muggerud allerede etter to minutter. Heidi Fjeldheim Lein sørget for 1–1 etter åtte minutter. Stillingen holdt seg til pause. Åssiden 2 forsvarte seg godt, og Solberg slet med å score til tross for en rekke muligheter på tampen av omgangen.

LES OGSÅ: Konge i 1. divisjon, men husløs på privaten

- Fortjent SSK-opprykk

– Det var gøy å spille i dag, men vi slet litt før vi fikk det andre målet. Opprykk er kjempegøy og veldig fortjent, sier 15 år gamle Anna Olsen som spilte store deler av kampen for SSK.

Åssiden har lag i både 3. og 4. divisjon, og har opplevd solid tilstrømming av spillere siden sommeren. De ender på 6. plass med 2. laget i 4. divisjon.

– I dag synes jeg vi legger ned en kjempejobb. Det er ingen skam å tape for divisjonsvinneren. På denne arenaen her har vi prioritert at alle skal få spilletid, og det ser du på tabellsituasjonen. Vi møter dem igjen neste år med førstelaget vårt, og da skal de få juling. Men det var et fortjent opprykk til Solberg, og det blir godt å ha dem der de hører hjemme, sier ÅIF-trener Kenneth Myhrvold.

PS! Solberg avsluttet sesongen med 7-0-seier mot ROS på bortebane søndag.

Se tabellen for 4. divisjon kvinner:

Åssiden 2-Solberg

Kvinner, fotball, 4. divisjon Buskerud

Åssiden 2-Solberg 1-5 (1-1)

Åssiden Stadion - ca. 30 tilskuere

1-0 Siri Marie Muggerud (2), 1-1 Hedda Fjeldheim Lein (8), 1-2 Susanne Agdestein (62), 1-3 Aurora Thaqi (79), 1-4 Hedda Fjeldheim Lein (86), 1-5 Mashami Jabateh (90).

Dommer: Vilde Sølverud Larsen, Stoppen.

Ingen kort.

 

Kommentarer til denne saken