Spansk avis: – Real Madrid er usikre på Martin Ødegaard

Foto:

Av

Mener drammenseren fortsatt ikke er klar for hovedstadsklubben.

DEL

Det kan gå mot et nytt låneopphold for Martin Ødegaard. Ifølge den spanske avisen Sport skal nemlig Real Madrid ha bestemt at den norske 19-åringen ennå ikke er klar for spill med klubbens førstelag.

Ødegaard, som har to scoringer for Heerenveen i den nederlandske Æresdivisjonen denne sesongen, skal likevel være tiltenkt en rolle i Madrids sesongoppkjøring.

Ikke klar

Norges landslagssjef, Lars Lagerbäck tror at Ødegaard fort kan nå de høydene mange forespeilet han i midten av tenårene da han snurret rundt med forsvar i Eliteserien.

– Jeg synes at han har blitt sterkere fysisk, men ellers er hans rolle tilnærmet den samme. Når det kommer til teknikk og pasninger så er han i ypperste verdensklasse. Så synes jeg han kan utvikle sitt spill uten ball. Med erfaring og spill på a-lagsnivå så burde han på sikt bli en av støttespillerne på et norsk landslag, sier Lagerbäck til Nettavisen. 

Real Madrid skal nemlig ønske å se Ødegaard, samt brasilianske Vinícius Júnior, som de hentet fra Flamengo for 45 millioner euro (rundt 430 millioner kroner) i fjor, på trening med resten av laget.

Selv om avisen påpeker at det er Madrid-trener Zinédine Zidane som tar den endelige avgjørelsen, så skal klubben allerede ansett at de to supertalentene ikke er klare for å spille for Madrid.

De skriver videre at Real Madrid ikke skal synes Ødegaard har utviklet seg slik de har håpet, til tross for det vanvittige talentet. De mener ifølge avisens kilder at Ødegaards utvikling har stagnert.

Lagerbäck er uenig

Selv er ikke landslagssjef Lagerbäck enig i beskrivelsen fra den spanske avisen.

– Jeg vet ikke hvem som har sagt dette, man skal være forsiktig med å skrive slikt. Jeg skulle likt å vite hvem i Real Madrid som har sagt dette. Jeg har sett mange av hans kamper, og jeg kan ikke si at han har stagnert. Derimot så har jeg sagt at når du er en spiller av hans kvalitet, og spiller for en middels lag i Nederland, så burde han ha vært mer involvert i målene. Han har fortsatt et enormt potensial, sier Lagerbäck.

Madrids prioritet denne sommeren skal være å signere en ny angrepsspiller, og avisen fremhever at det som taler imot både Vinícius Júnior og Ødegaard er nettopp det at de ikke har vist seg som utpregede målscorere.

Ødegaard ankom Real Madrid fra Strømsgodset i januar 2015, og har siden fått to offisielle kamper for Madrid siden overgangen. Han har i stor grad spilt for Madrids B-lag, Real Madrid Castilla.

Det har blitt flere sjanser i nederlandske Heerenveen, som han har vært lånt ut til siden januar 2017. Han står så langt med 41 kamper og tre mål for klubben.

Tirsdag tok Lars Lagerbäck ut den norske landslagstroppen som skal møte Australia 23. mars på Ullevaal, og borte mot Albania 26. mars. Både Ødegaard og Iver Fossum ble tatt ut.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags