Bolt medgir at han har tempoproblemer

Usain Bolt trente med Strømsgodset i sommer, og fikk blant annet spille kamp mot Norge G19.

Usain Bolt trente med Strømsgodset i sommer, og fikk blant annet spille kamp mot Norge G19. Foto:

Av

Usain Bolt, verdens raskeste mann, sliter med tempoproblemer i sitt forsøk på å bli profesjonell fotballspiller. Han er også nervøs før fredagens debutkamp.

DEL

Bolt trener med den australske klubben Central Coast Mariners, som har gitt ham en sjanse til å vise at han kan spille i A-ligaen. Fredag skal han i aksjon i en internkamp mot klubbens amatører. Det ventes 12.000 tilskuere til kampen, og den blir også TV-overført.

– Jeg vet at jeg kommer til å gjøre feil, og det er helt sikkert at jeg kommer til å være nervøs. Men jeg regner også med at min stolthet vil presse meg til å prestere, sier supersprinteren.

Han har ikke imponert med utholdenhet på treningene, og han innrømmer glatt at tempoet er et problem for ham.

– Det mest utfordrende for meg er alle retningsendringene. Jeg er vant til å spurte for fullt over en strekning og så slappe av. Her er det stopp og start hele tiden. Det er veldig uvant for meg, sier han.

LES OGSÅ: Bolt startet nytt forsøk på proffdrømmen

LES OGSÅ: Zlatan forsøkte å få Bolt til Sverige

Gir seg ikke

Han har ingen planer om å gi opp fotballdrømmen.

– Det handler om å trene og bli vant til både systemet og hvordan jeg skal utføre det. Jeg har tid, og jeg kommer til å fortsette å presse for å få det til.

Bolt fikk ikke kontrakt med Strømsgodset da han trente med drammensklubben tidligere i sommer, men Mariners har gitt ham beskjed om at han er velkommen på trening så lenge han ønsker. Både han og klubben håper at han skal vise seg som A-ligamateriale innen sesongstarten i slutten av oktober.

LES OGSÅ: Usain Bolt prøvespiller for australsk fotballklubb

LES OGSÅ: Bolt fikk Strømsgodset-debuten

Innhopp

Bolt kommer ikke til å starte fredagens kamp, men trener Mike Mulvey har lovet ham et innhopp. Det har ført til enorm interesse for den ellers ubetydelige treningskampen.

– Han kommer til å få noen minutter, kanskje 20-25. Han greier seg OK på trening. Han har spilt fotball før og har visse ferdigheter, men vi ber ham om å gjøre ting han ikke har gjort på lenge, sier Mulvey.

– For meg handler det om å få så mange ballberøringer jeg kan. Jo mer jeg spiller desto mer komfortabel vil jeg bli på banen, sier Bolt.

Jamaicaneren dominerte sprintdistansene i friidrett i mange år, vant åtte OL-gull og 11 VM-gull og har fortsatt verdensrekorden på 100 og 200 meter.

LES OGSÅ: Slik kan Bolt-besøket bli en virkelig innertier for Godset

LES OGSÅ: Bolt vurderer tilbud fra flere klubber

Artikkeltags