Bolt startet nytt forsøk på proffdrømmen

Foto:

Av

Usain Bolt fikk ikke kontrakt med Strømsgodset. Tirsdag trente den tidligere sprintkongen for første gang med australske Central Coast Mariners.

DEL

Med hansker og bukse på en mindre kald vinterdag i Australia var Bolt med og jogget, tøyde ut og han var med på noen balløvelser med sitt nye lag.

Bolt skal ifølge rapportene ha vist glimt av god ballkontroll, blandet med noen tunge berøringer, mye på grunn av hans trang til å få ballen over til venstre.

– Det er akkurat som i friidrett. Den første dagen med trening er den tyngste. Du kan finne ut hvor mye trening du må legge ned, men det føltes greit, sa Bolt etter den 45 minutter lange treningsøkta.

Friidrettens pensjonerte superstjerne, som også fylte 32 år tirsdag, har fått sjansen i Australia etter treningsopphold i Tyskland, Sør-Afrika og i Norge hos Strømsgodset.

LES OGSÅ: Usain Bolt prøvespiller for australsk fotballklubb

Sesongstart i oktober

Central Coast Mariners spiller i den australske toppdivisjonen. Klubben holder til noen timer nord for Sydney på Australias østkyst. Sesongstarten i Australia er i oktober, men klubben har ikke satt noe sluttdato på prøvespillet.

– Jeg har ikke satt meg noen mål. Jeg skal bare legge ned trening, sa Bolt.

– Dette er min første sjanse til å få et nivå å spille på som proff, så jeg vet ikke hva jeg skal forvente. Jeg er bare her for å presse meg. Jeg er her med blanke ark. Jeg er her for å lære og bli bedre.

Mariners-trener Mike Mulvey var ikke misfornøyd med eleven etter første trening.

– Det bare hans første dag. Han er en fantastisk idrettsutøver, og vi er veldig glade for å ha ham her, sa Mulvey.

LES OGSÅ: Tapet for 19-åringene kan ha vært dråpen for Skullerud

Vil vise kritikerne

Bolt er ute etter å vise kritikerne at de tar feil om hans fotballferdigheter.

– Folk sa masse ting om meg da jeg drev med friidrett også, men jeg overbeviste dem alltid. Så det er her er enda en sjanse til å vise at folk tar feil om meg, forsikret jamaicaneren.

Til tross for at han vil starte en fotballkarriere når mange tenker på å gi seg, så drømmer fortsatt 32-åringen om spill for Manchester United.

– Jeg dagdrømmer hele tiden om store ting. En av mine største drømmer er å spille for Manchester United. Det kan være min største drøm, selv om det bare er for fem kamper, eller én. Det vil være en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er en stor fan, avsluttet Bolt.

Bolt er verdens raskeste mann gjennom tidene etter å ha gjort unna 100-meteren i Berlin-VM i 2009 på 9,58 sekunder. I samme mesterskap satte han også verdensrekord på 200 meter med 19,19.

LES OGSÅ: Slik kan Bolt-besøket bli en virkelig innertier for Godset

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags