Gå til sidens hovedinnhold

Champions League-vinner venter Godset

Artikkelen er over 6 år gammel

FK Partizani er sendt ut. Nå venter Milan Baroš og Mladá Boleslav i neste runde av Europa League-kvalifiseringen for Strømsgodset.

DRAMMEN: Først høvlet Strømsgodset over FK Partizani med sifrene 3-1 på Marienlyst, deretter ventet en langt tøffere oppgave i Tirana mot albanere som viste seg langt mer offensive enn hva de viste i Drammen.

Godset løp og kjempet i 90 minutter før innbytter Petter Vaagan Moen hamret inn sitt første kremmerhus i SIF-trøya. 4-1 sammenlagt og avansementet var sikret.

Nå venter en ny kamp, denne gang mot litt mer meritterte motstandere. Strømsgodset åpner i følge UEFAs oppsett med bortekamp  i Tsjekkia torsdag 16. juli. Hjemmekampen spilles torsdag 23. juli.

LES OGSÅ: Godset videre etter sterk borteseier

Langt unna pallplassering

Fotballaget Mladá Boleslav kommer fra byen med samme navn, en times kjøring nord for Praha.

I 2014/15-sesongen av Gambrinus-ligaen havnet laget på fjerdeplass, hele 26 poeng bak serievinner Plzen.

Gjengen fraMěstský stadion var heller ikke spesielt nære en tredjeplass i den tsjekkiske serien. Jablonec, et ikke ukjent lag for Godset-supportere, var hele 18 poeng foran neste ukes SIF-motstander.

I tillegg til fotballaget er også spydkasterlegenden Jan Zelezny fra byen.

LES OGSÅ: Utmerkede arenaer

Møter Champions League-vinner

Karel Jarolim disponerer ikke et mannskap besatt av kjente navn for nordmenn, men én spiller skiller seg ut.

Etter å ha spilt for blant andre Liverpool, Aston Villa, Galatasaray og Lyon har tidligere Champions League-vinner Milan Baroš signert for de hvite- og blåstripede.

Baroš, som blant annet har blitt tatt av politiet i 271 km/t og også skal ha mistet Champions League-pokalen i bakken, spilte forrige sesong for Ostrava i den tsjekkiske ligaen, men ble klar for Mladá Boleslav i sommer.

LES OGSÅ: Godset kan håve inn millioner

Ny trekning neste fredag

Fredag i neste uke får Strømsgodset beskjeden om hvem de eventuelt møter dersom de slår ut tsjekkerne.

I den tredje runden kommer flere av storfiskene inn i kvalifiseringsspillet. Blant annet kan Strømsgodset møte lag som Borussia Dortmund, Athletic Bilbao og Southampton dersom Mladá Boleslav slås ut.

Jablonec, som ble for sterke for Godset i kvalifiseringen til Europa League i 2013, kommer også inn på dette stadiet.

Den første kampen i den tredje kvalifiseringsrunden spilles torsdag 30. juli, mens returoppgjøret spilles påfølgende torsdag, den 6. august.

Skulle Godset ta seg videre til playoff-runden, venter i tillegg lag som har røket ut av kvalifiseringen til Champions League.

LES OGSÅ: Nærmer seg avklaring rundt «BP»

Kommentarer til denne saken