Dette er hans beste SIF-minne

OSLO  20101114.
Strømsgodset - Follo 2-0 i cupfinalen 2010 på UIlevaal Stadion. Strømsgodset er norgesmestere i fotball.
Glenn Brevik Andersen løfter kongepokalen etter at Strømsgodset vant cupfinalen 2010 i fotball mot  Follo på Ullevaal stadion i Oslo søndag. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix

OSLO 20101114. Strømsgodset - Follo 2-0 i cupfinalen 2010 på UIlevaal Stadion. Strømsgodset er norgesmestere i fotball. Glenn Brevik Andersen løfter kongepokalen etter at Strømsgodset vant cupfinalen 2010 i fotball mot Follo på Ullevaal stadion i Oslo søndag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Glenn Andersen, eller Birger som han kalles, er gjest i denne ukens episode av DT Fotballs podkast.

DEL
  • Hør episoden nederst i artikkelen, eller her.

GRIMSTAD: Vi stoppet innom stopperkjempen på hans kontor i Grimstad, hvor han jobber fulltid i et el-installasjonsfirma ved siden av å spille for 1. divisjonslaget Jerv.

36-åringen spilte for Strømsgodset mellom 2006 og 2011. Han fikk 189 kamper for klubben, og er med det én av spillerne i SIF-historien med flest opptredener i den blå drakten.

Legger vi til at han alltid ga hundre prosent på banen, og at han scoret i cupfinaleseieren mot Follo i 2010, skjønner vi hvorfor så mange i Drammen har trykt Andersen til sitt bryst.

Selv har sørlendingen alltid beholdt beina godt plantet på bakken. Så da han måtte ha politieskorte fra scenen på Bragernes Torg til nattklubben Z etter cuptriumfen, skjønte han fint lite.

LES OGSÅ: Storflor kan fortsette i Godset hvis han vil

Sydde uten bedøvelse

Til tross for en lang og innholdsrik karriere på toppnivå i Norge, har ikke Andersen fått sjansen på A-landslaget. Han har heller ikke spilt på flagget på brystet for aldersbestemte landslag. Selv mener midtstopperen at han aldri har vært god nok, men da tidligere landslagssjef Åge Hareide uttalte at han bare visste om to spillere fra Aust-Agder, Kai og Roger Risholt, tok 36-åringen affære.

- Jeg gikk bort til Hareide og sa at jeg heter Glenn Andersen og kommer fra Aust-Agder. Siden den gangen har han i alle fall visst hvem jeg er, forteller han lattermildt i podkasten.

Den joviale forsvarsspilleren sto aldri over en kamp for Strømsgodset på grunn av skade. Men i en bortekamp mot Aalesund holdt det på å gå galt. Ikke på banen, men i garderoben i pausen.

Andersen skulle stikke en nytt hull til skolissene med en saks. På klønete vis kuttet han nesten av seg fingeren. Sunnmøringenes klubblege måtte trå til og sy fire sting, men hadde ikke tid til å sette bedøvelse.

Strømsgodsets nummer to bet seg i de store smertene, og spilte ferdig kampen, som ble noe forsinket på grunn av fingerinngrepet.

LES OGSÅ: Endelig kom Nguens scoring

Vil ha SIF-supportere til Mjøndalen

I dag er han trebarnsfar og bor i Grimstad. Da han akslet SIF-drakten og fikk sin førstefødte, Maximilian, oppsto «Maximilian-effekten». Kort fortalt gikk den ut på at hver gang Andersens eldste sønn var på tribunen, ble det Godset-seier, og ofte scoring på pappa.

- Han var på Marienlyst og så kampen mot Sogndal nylig. Det ble seier da også, så effekten lever kanskje videre, gliser Andersen.

Noe annet som lever videre, er den tidligere Godset-spillerens forhold til Mjøndalen. Seks år i Drammen gjør at forholdet til de brune fra Nedre Eiker enkelt og greit er «et lag man skal slå når man møter dem».

Det ønsker naturligvis stopperen å gjøre når han og Jerv gjester Isachsen Stadion 10. juli. Og Andersen har en oppfordring til Godset-supporterne:

- Kom til Mjøndalen og stå med Jerv-supporterne på bortetribunen.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags