DRAMMEN: Den tyske klubben la inn bud på Godsets midtbanemotor i begynnelsen av desember. 22. desember reiste Fossum til Hannover og lille julaften bekrefter klubbene at de er enige. 19-åringen har skrevet under en kontrakt som strekker seg til 2020.

Etter det Drammens Tidende erfarer skal Strømsgodset ha fått rundt 20 millioner kroner for midtbanespilleren.

– Dette er den rette klubben og riktig steg å ta for Fossum. Når de er modne for å gå, så skal de få lov til det, sier sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo til Drammens Tidende.

Fossum ble presentert på HDI-Arena onsdag formiddag med drakt nummer 18.

– Bundesliga og Hannover 96 er godt kjent i Norge, siden mange nordmenn har lyktes her. Jeg har fulgt tysk fotball og ser fram til denne nye utfordringen, sier 19-åringen til klubbens nettsted.

4. januar har Fossum sin første trening med sin nye klubb, før laget reiser på treningsleir i Belek for å forberede seg til andre halvdel av Bundesliga-sesongen. Midtbanespillerens første mulighet til å debutere i Tyskland blir i hjemmekampen mot SV Darmstadt 98 den 23. januar.

LES OGSÅ: Derfor forlater han SIF

Godset skal forsterke

I likhet med Gustav Mendonca Wikheim, som gikk til belgiske KAA Gent i forrige uke, har Strømsgodset tidligere mottatt bud på Fossum fra konkurrende klubber.

I tillegg til Fossum og Wikheim, har også kaptein Jørgen Horn forlatt klubben og gått til svenske Elfsborg. Sportssjef Flo forteller at klubben nå jobber iherdig med å hente forsterkninger.

– Det er litt uheldig med to store overganger ut i samme vindu, men vi jobber intenst med å hente inn noen og har gode spillere på blokka, sier Flo, som sier at det er lite sannsynlig at det skjer noe før nyttår.

LES OGSÅ: Puma blir Strømsgodsets nye utstyrsleverandør

Fikk ny trener

«De Røde» sliter for tiden i bunn av Bundesliga. Lørdag tapte de 1-0 mot topplaget Bayern München. Det var deres ellevte tap på 17 spilte seriekamper, og laget ligger for tiden nest sist på tabellen.

Mandag trakk Michael Frontzeck seg som trener. Fortsatt er det usikkert hvem som blir Fossums nye manager.

Klubben nord i Tyskland jobber med å forsterke laget, primært offensivt. Det er ventet at klubben vil signere flere spillere nå som de tyske lagene tar en vinterpause.

LES OGSÅ: – Jeg måtte gripe muligheten

La inn bud i desember

Hannover 96 har fulgt Hurum-gutten i lang tid. Via en kilde i Tyskland sier administrerende direktør Martin Bader at de har sett Fossum i 15 forskjellige kamper. De har vært ute etter en spillertype som Fossum – en målfarlig boks-til-boks-spiller med stor løpskapasitet.  

96 har gode erfaringer med norske spillere. Bader mener derfor det burde bli enkelt å integrere Fossum på en god måte. Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret 29 mål for klubben fra 2010-2013.

Det var i begynnelsen av desember ble kjent at tyskerne hadde lagt inn et bud på Godsets midtbanemotor.

LES OGSÅ: Wikheim er klar for Gent

Forlater Godset som toppscorer

Fossum startet samtlige 30 seriekamper og ble lagets toppscorer sammen med Marcus Pedersen (elleve mål) i årets sølvsesong. I tillegg serverte han seks målgivende pasninger.

Unggutten har vært en av lagets desidert beste spillere de to siste sesongene.

Iver Fossum er født og oppvokst på Klokkarstua i Hurum og spilte for moderklubben Huringen før han kom til Strømsgodset som guttespiller.

I fjor forlenget 19-åringen kontrakten med Godset til ut 2017-sesongen.

Salget av Fossum var Strømsgodsets tredje salg til utenlandske klubber på under én uke. I forrige uke gikk Gustav Mendonca Wikheim til belgiske KAA Gent for rundt 15 millioner kroner, mens kaptein Jørgen Horn gikk til svenske IF Elfsborg for et beløp på mellom tre og fire millioner.

LES OGSÅ: – Kan erstattes internt