Godset holdt Deila og co. til uavgjort på Ullevaal

Jonathan Parr (t.h) scorer  under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal stadion søndag. Strømsgodsets Marcus Pedersen t.v

Jonathan Parr (t.h) scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal stadion søndag. Strømsgodsets Marcus Pedersen t.v Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Strømsgodset klarte ikke forvalte en drømmeåpning med mål etter 70 sekunder, og måtte se at et VIF-mål på dødball ga 1–1 på Ullevaal.

DEL

Strømsgodset hadde kun en seier på de siste åtte Ullevaal-møtene med Vålerenga, og den kom så langt tilbake som i april i gullsesongen 2013.

Seieren kom ikke denne gangen heller, men fotballtrenere er flinke til å se etter fremgang, uansett.

Så også SIF-trener Tor Ole Skullerud.

Og denne gangen med rette.

– Vi spilte en god bortekamp,  men vi skulle gjerne produsert noen flere klare målsjanser. Spillerne virket trygge og komfortable med ballen på bortebane, og det likte jeg, sa Skullerud til Eurosport.

- Vi var best, og fortjente seieren i en jevn kamp. Jeg er forbannet, for ballen var ute før de fikk frispsrket som ga utligningen, mener han.

SIF var best i starten i begge omganger, men Ronny Deila jaget fram spillerne sine slik at de avsluttet begge omganger best.

Men det ble 1–1.

- Det var en svak kamp av oss. Spillerne så tunge ut, og jeg må se hva jeg har gjort den siste uken som gjøre at de helt manglet sprut i spillet, sa Ronny Deila til Eurosport etter kampen.

Drømmestart

20 000 tomme Ullevaal-seter fikk se Strømsgodset få en drømmestart mot Vålerenga med Jonathan Parrs ledermål allerede etter ett minutt og ti sekunder. Hjemmelaget startet med ballen, men SIF stupte ut av startblokkene, vant ballen på venstresiden, og Bassel Jradi viste stor fotballkunst da han hælsparket fri Parr som kom i stor fart inn i VIFs 16-meterfelt. Avslutningen var også av det lekre slaget, og SIF hadde rystet Ronny Deila før det var spilt to minutter på Ullevaal.

SIF fortsatte å plage et VIF med ballen langt inn på deres banehalvdel, og ballvinningen høyt i banen ga kort vei mot mål.

Godset sendte fram både Lars Vilsvik og Jonathan Parr på offensiven på hver sine sider, og VIF fikk ikke i gang noe ordentlig eget spill.

Dødballmål

Vålerenga hadde scoret sju mål på dødballer så langt i sesongen, og det måtte en slik en for at hjemmelaget skulle komme inn i kampen. 18 minutter ut i omgangen ble aldri et frispark fra Christian Grindheim ordentlig klarert, og det endte med at Enar Jääger nikket ballen i mål.

– Vi fikk en grei start, men vi slapp oss litt ned, og dermed kom de mer med i kampen og fikk utligningen, sa Jonathan Parr til Eurosport.

Dermed var det to forsvarsspillere som hadde scoret målene så langt.

Utligningen kom på vertsskapets første sjanse, og den andre kom også etter en dødball, da backen Nesberg presset Bugge Pettersen til en flott redning seks minutter etter utligningen.

Sjansefattig

Strømsgodset startet andreomgangen som de startet den første, med stort spilleovertak. Men noe mål kom aldri. Faktisk ble det vel knapt skapt en ordentlig målsjanse.  En spiller som Marcus Pedersen ble aldri involvert, og ble byttet ut med kvarteret igjen å spille.

Målscorer Jonathan  Parr fikk gult kort, hans tredje for sesongen, og han må stå over neste kamp.

SIF sto tett og kompakt defensivt, og slapp lenge ikke til hjemmelaget så mye offensivt. Likevel var det VIF som ville mest på slutten, og de kom ofte fram på venstresiden og fikk slått innlegg. Men SIF forsvarte seg godt.

Men mange holdt pusten da Herman Stengel siktet inn mot vinkelen på et frispark fra 22 meter tre minutter før slutt. Et tigersprang av Bugge Pettersen reddet nok et poeng da han slo ballen til corner.

Fakta

Vålerenga-Stømsgodset 1-1-(1-1)

Ullevaal stadion, 8049 tilskuere.

Mål: 0-1 Jonathan Parr (2), 1-1 Enar Jääger (18).

Målsjanser: VIF 4, SIF 3.

Gult kort: Kim André Madsen, Jonathan Parr, SIF.

Dommer: Tore Hansen, Feda IL.

Innbyttere SIF: Marco Tagbajumi for Marcus Pedersen fra 78. min., Kristoffer Tokstad for Tokmac Nguen fra 90 min.

VIFs lag (4-3-3): Marcus Sandberg - Rasmus Lindkvist, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Ivan Näsberg - Christian Grindheim, Magnus Lekven (Daniel Berntsen fra 82. min.), Ernest Agyiri (Herman Stengel fra 57. min.) - Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdelloaue, Bård Finne (Chidera Ejuke fra 86 min.)

Spillerbørs

Espen Bugge Pettersen - 5

Lars Vilsvik - 5

Jakob Glesnes - 5

Kim André Madsen - 5

Jonathan Parr - 5

Francisco Júnior - 5

Henning Hauger - 4

Eirik Ulland Andersen - 4

Tokmac Nguen - 3

Bassel Jradi - 5

Marcus Pedersen - 3

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags