Godset selger stortalent

TIL TYSKLAND: Noah Emmanuel Jean Holm forlater sannssynligvis Strømsgodset neste sommer. Sportssjef Jostein Flo er sikker på at 15-åringen vil bli tatt godt vare på i Leipzig.

TIL TYSKLAND: Noah Emmanuel Jean Holm forlater sannssynligvis Strømsgodset neste sommer. Sportssjef Jostein Flo er sikker på at 15-åringen vil bli tatt godt vare på i Leipzig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Strømsgodset og Leipzig nærmer seg en overgangsavtale for Noah Emmanuel Jean Holm (15).

DEL

DRAMMEN: Ingen papirer er signert, men sportssjef Jostein Flo bekrefter overfor Drammens Tidende at avtalen etter all sannssynlighet vil gå i orden i løpet av helgen.

– Det går riktig vei. Vi regner med å bli enige om en avtale der han eventuelt går over til dem når skoleåret er over, sier Flo, som også bekrefter at det er en «brukbar størrelse» på overgangen, til Drammens Tidende.

Noah Emmanuel Jean Holm er David Nielsens sønn og kom til Strømsgodset fra Fyllingsdalen da Nielsen ble assistenttrener under Ronny Deila i 2014.

15-åringen ble tidenes yngste Godset-spiller med proffkontrakt da han signerte sin første avtale i juni.

LES OGSÅ: - Fantastisk å sette MIF på plass

Fornøyd Flo

Flo er opptatt av å understreke at overgangen er positiv for alle parter, selv om han forstår at det kan komme reaksjoner når drammensklubben selger en spiller i så ung alder.

– Fotballen har blitt sånn at utenlandske klubber vil sikre seg spillere i yngre og yngre alder for å forme dem selv. Kontrakten hans går ut om kort tid (i 2018), så når han er ønsket av en utenlandsk klubb har vi ikke noe valg, sier Flo, som er sikker på at 15-åringen vil bli tatt godt vare på Leipzig.

– Nielsen er primus motor for at han skal få denne sjansen. Det ble vi enig om at klubben skulle legge til rette for da han ble proff.

LES OGSÅ: Flo om Storflor i RBK: – Det ville vært flott!

Red Bull-eventyr

Holm blir dermed etter solemerker en del av Leipzig-akademiet neste sommer. Flo beskriver 15-åringen som en sterk «target-spiss» som har skilt seg ut på en helt spesiell måte siden han kom til Drammen.

– I forhold til alderen hans er han et ekstremt talent. Stor rekkevidde, fysisk sterk og en god avslutter, sier Flo, som mener det er lite sannsynlig at vi får se Holm i aksjon for førstelaget i løpet av den tiden han har igjen i klubben.

Leipzig er sponset av energidrikken Red Bull og har jobbet seg raskt gjennom det tyske seriesystemet de siste årene. I fjor rykket laget opp til Bundesliga, hvor de har fått en eventyrlig start på sesongen. Etter ni runder har Leipzig kun storlaget Bayern München foran seg på tabellen.

Nielsen er for øvrig manager i Lyngby. Laget ligger på 5. plass i den danske Superligaen etter 15 runder.

LES OGSÅ: 15-åring med historisk Godset-kontrakt

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags