Godset stiller med uforandret lag

Godset produserte ni målsjanser mot Lillestrøm sist, men ble stående igjen med ett mål. Trener Henrik Pedersen er sikker på at det løsner foran mål mot Haugesund søndag.

DEL

DRAMMEN: De tre-fire siste ukene har Strømsgodset jobbet målrettet med angrepsspillet. Det resulterte i ni målsjanser mot LSK i forrige serierunde. Denne uken har avslutninger vært i fokus på SIF-treningene.

- Jeg tror det løsner nå, det er jeg ikke i tvil om at det gjør, fastslår Henrik Pedersen etter fredagens lukkede trening.

Strømsgodset starter med de samme elleve spillerne som mot Lillestrøm sist helg.

Det betyr at lagoppstillingen ser slik ut (4-3-3):

Martin Hansen– Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Dublexe Tchamba, Prosper Mendy - Mikkel Maigaard, Ipalibo Jack, Herman Stengel - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

Haugesund stiller med følgende lag (4-3-3):

Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann, Thore Pedersen – Christian Grindheim, Sondre Tronstad, Bruno Leite – Niklas Sandberg, Martin Samuelsen, Kristoffer Velde.

– Nå kan man tydelig se at vi jobber med hvordan løpene skal være i feltet og hvordan innleggene skal spilles. Kan vi skape like mange sjanser på en stor bortebane som Haugesund stadion skal vi være meget fornøyd, sier SIF-treneren, og tenker tilbake på 1-1-kampen mot Lillestrøm.

Saken fortsetter under bildet.

KLAR FOR Å SCORE: Får vi like mange sjanser mot Haugesund som sist skal vi score mer enn ett mål, sier SIF-spiss Lars-Jørgen Salvesen.

KLAR FOR Å SCORE: Får vi like mange sjanser mot Haugesund som sist skal vi score mer enn ett mål, sier SIF-spiss Lars-Jørgen Salvesen. Foto:

– Scorer to, tre, fire mål

Lars-Jørgen Salvesen hadde tre store målsjanser, men endte målløs mot kanarifuglene.

– Jeg håper vi scorer mer enn ett mål mot Haugesund. Det var et veldig stort steg i riktig retning sist. Vi produserte mye og spilte bra fotball. Normalt så scorer vi to-tre, kanskje fire mål på så mange sjanser. Får vi like mange sjanser mot Haugesund skal vi score mer enn ett mål, fastslår SIF-spissen.

Saken fortsetter under bildet!

- DET LØSNER: SIF-trener Henrik Pedersen har troen på at det løsner foran mål mot Haugesund.

- DET LØSNER: SIF-trener Henrik Pedersen har troen på at det løsner foran mål mot Haugesund. Foto:


– Lukker og legger spilleplan

Strømsgodsets trener Henrik Pedersen valgte å lukke fredagens trening hvor det ble drillet formasjoner og taktikk. I begynnelsen av treningen ble det også gjennomført en videoanalyse.

– Vi lukker alltid treningen de to siste treningene før kamp. Det er for meg helt normalt for da lager vi vår spilleplan fram mot kampen, sier Godsets danske trener.

– Dere trenger poeng nå?

– Selvfølgelig trenger vi poengene, men vi kan ikke ha fokus på det. Vi må bli enda dyktigere på innlegg, og vi må bli enda dyktigere på løp inne i feltet. Også må vi ha enda flere med der inne, sier Henrik Pedersen.

Og legger til:

– Vi må reise sammen. Hvis vi taper ballen på innlegg så må vi stå godt rustet for gjenvinning.

– Skapt få sjanser på oss

Godset-treneren er godt fornøyd med det defensive spillet i etablert spill.

– Jeg synes det har blitt skapt få sjanser på oss i etablert spill i de siste kampene. Vi skal være dyktige når vi taper ballen, og i andreballspillet, fastslår han.

Han advarer spesielt mot Haugesunds styrke på dødballer.

– Også er de veldig gode på andreballspill og deres omstilling etter andreballer, forteller Pedersen.

– Ingen skader

Fem Godset-spillere står i faresonen for å måtte stå over i de neste kampene på grunn av gule kort. Kaptein Jakob Glesnes, Lars-Jørgen Salvesen, Duplexe Tchamba Bangou, Muhamed Keita og Lars Vilsvik har alle tre gule kort.

– Det har vært tema siden første dag jeg kom at vi skal være aggressive uten å lage frispark. Det øver vi oss på nå. Vi skal være aggressive rundt ballen, men uten å lage frispark. Unntaket får være hvis vi må redde en situasjon, sier Henrik Pedersen, som melder at alle er friske.

– Det er ingen skader!

Artikkeltags