Har spilt for utenlandske toppklubber – nå er han klar for Strømsgodset

Martin Hansen (29) er klar for Strømsgodset. Han tror klubben vil berge plassen i eliteserien.

Martin Hansen (29) er klar for Strømsgodset. Han tror klubben vil berge plassen i eliteserien. Foto:

– Det er en stor oppgave, innrømmer 29-åringen.

DEL

DRAMMEN: Onsdag kveld kom nyheten om at Strømsgodset har signert 29 år gamle Martin Hansen fra Danmark. Den rutinerte sisteskansen har tilbrakt den siste sesongen i den sveitsiske storklubben FC Basel, hvor han spilte ni kamper forrige sesong.

Hansen ble løst fra kontrakten med Basel i sommer, noe begge parter angivelig skal ha ønsket.

– Martin kommer til oss med masse erfaring fra toppserien i Nederland, Sveits, Tyskland og Danmark. Han har en stor personlighet og er akkurat den ledertypen vi trenger i den situasjonen vi er i nå. Vi er utrolig fornøyd med å lande denne avtalen med Martin, sier sportssjef Jostein Flo.


Tidligere har 29-åringen blant annet spilt Bundesliga-fotball for FC Ingolstadt og nederlandsk toppserie i Heerenveen og ADO Den Haag.

I sistnevnte klubb kunne han notere seg for en spektakulær scoring mot PSV Eindhoven i 2015. Hælscoringen gikk verden rundt.

Artikkelen fortsetter under videoen:– Han er uredd, offensiv og en meget god skuddstopper. Flink til å lese spillet og til å kommunisere med de foran seg. Rett og slett en voksen keeper. Martin er også trygg og god med beina, noe som er viktig for oss, sier Flo til godset.no.

Keeperen er spilleklar allerede til søndagens kamp mot Vålerenga.

LES OGSÅ: SIFs unggutter regjerte på Marienlyst

Reise til Liverpool som 16-åring

Hansen spilte i Brøndby før han som 16-åring prøvde lykken i Liverpool. Der tilbrakte han fem år på akademiet og reservelaget, før han endte i Viborg. Der leverte han sakene og ble senere hentet til Nordsjælland.

Deretter sto ADO Den Haag, FC Ingolstadt, Heerenveen og FC Basel for tur. Nå skal han altså hjelpe nedrykkstruede Strømsgodset ut av den vanskelige situasjonen.

– Jeg skal bidra med stabilitet, vinnermentalitet og erfaring. Jeg vil også komme hit med ro og humør og få litt positiv stemning inn i laget, sier Hansen som samtidig innrømmer at han hadde flere tilbud. Men fordi han følte seg veldig ønsket av blåtrøyene ble det utslagsgivende.

29-åringen tror Strømsgodset redder plassen i eliteserien.

– Det er en stor oppgave, men vinner vi tre-fire kamper så ser det helt annerledes ut. Nå handler det om å gi maks gass og betale tilbake den tilliten som klubben har vist meg, sier Hansen.

Strømsgodset har fra før keeperne Viljar Røsholt Myhra og Morten Sætra i stallen.

Sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo er svært fornøyd med å ha signert danske Martin Hansen (29).

Sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo er svært fornøyd med å ha signert danske Martin Hansen (29). Foto:

LES OGSÅ: Tøff kamp om plassene i SIF

Artikkeltags