DRAMMEN: Den blide sørlendingen kom til Strømsgodset fra Start i 2006, men nå tyder alt på at Andersen vender tilbake til gamleklubben fra og med neste sesong.
Del på Facebook

Veteranen har fått tilbud om en treårskontrakt på Sør Arena, og den takker han ventelig ja til i løpet av kort tid.

– Jeg har ikke skrevet under ennå, men det heller mot å dra hjemover til Sørlandet, sier Andersen til Drammens Tidende etter å ha bidratt til å senke Lillestrøm med 3-1 på Marienlyst.

LES OGSÅ: Berget slo an tonen- nå venter Atlètico igjen

Forsvarskjempen har blitt en offensiv sideback på sine voksne dager, og formelig vasset i sjanser i går.

Rett før pause doblet han Jo Inge Bergets ledermål, og sørget for at SIF fikk et perfekt utgangspunkt foran de siste 45 minuttene. Andersen trengte to forsøk på å overliste Stefan Logi Magnusson, og dundret ballen i mål via Frode Kippe.

31-åringens tredje fulltreffer for sesongen.

– En meget viktig scoring for oss, konkluderer SIF-trener Ronny Deila.

LES OGSÅ: Har aldri vært så gode som nå

Familiære årsaker

Strømsgodset er i ferd med å miste den spilleren i dagens stall med lengst fartstid i klubben.
Glenn Andersen har vært dønn fast i samfulle seks sesonger, og står med 172 kamper i marineblå drakt.

I år har han kanskje vært mer stabil enn noensinne.

– Glenn har vært en kontinuitetsbærer i mange år, og har utviklet seg veldig siden han kom. Han er en viktig spiller for oss, og det er trist hvis vi mister ham. Men jeg skjønner at Glenn vurderer å reise hjem av familiære årsaker, sier Deila.

Det er nettopp familiesituasjonen som gjør at Andersen velger Start fremfor SIF.

Grimstad-gutten har alltid vært åpen på at han kommer til å vende snuta sørover på et aller annet tidspunkt, og nå føler tobarnsfaren at timingen er riktig.

SIFs visekaptein har også fått tilbud fra andre klubber, deriblant Stabæk. Men i realiteten sto det kun mellom Strømsgodset og Start.

– Det har vært et tøft valg. Jeg har tross alt vært i SIF i seks år, og er blitt veldig glad i klubben, forteller Glenn Andersen.

LES OGSÅ: Drømmeresultat for SIF

Start vil kjøpe nå

Drammens Tidende vet at kriserammede og nedrykkstruede Start ønsker å hente Andersen til klubben allerede i sommer, og det kan komme et bud i løpet av kort tid.

SIF er derimot klare på at et salg ikke er aktuelt.

– Vi ønsker å bli minst mulig rammet i dette overgangsvinduet her. Vi tåler at én spiller forsvinner (Jo Inge Berget til Molde), men ikke flere, sier sportssjef Jostein Flo.


Men dersom Start bestemmer seg for å legge penger på bordet i august blir drammenserne tvunget til å gjøre noen tøffe vurderinger, all den tid klubben har budsjettert med et salg denne sesongen.

LES OGSÅ: Har ikke råd til å erstatte Berget

– Jeg er SIF-spiller ut året, og gjør det SIF ønsker. Jeg har gitt klubben beskjed at jeg er profesjonell på de tingene der, sier Andersen.

I går var 31-åringen toneangivende da Strømsgodset regelrett overkjørte Lillestrøm – bare tre dager etter den imponerende forestillingen mot Atlético Madrid i Spania.

– Det er godt vi klarer å snu hodene så raskt. Det er mye selvtillit hos våre spillere om dagen, sier Andersen.

HVA SYNES DU OM INNSATSEN? GI POENG TIL SPILLERNE